Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Люблін відкритий до співпраці і зміцнення партнерських зв`язків з Кривим Рогом, - Кшиштоф Лонтка

Створено: 2019-03-13 16:32:06Оновлено: 2019-03-14 14:32:13

У Кривому Розі делегація на чолі з директором департаменту неінвестиційних проектів адміністрації польського Любліна Кшиштофом Лонтке зустрілася з мером Юрієм Вілкулом, відвідала об'єкти промислового туризму міста, поспілкувалася з представниками малого та середнього бізнесу, студентами.

Зустріч з мером пройшла у форматі «круглого столу», на якому обговорювалися питання брендингу, використання європейського досвіду для підвищення іміджу Кривого Рогу.

Із польським Любліном місто працює протягом чотирьох років. Юрій Вілкул підписав угоду про партнерство, якою передбачене співробітництво у шістьох напрямках. Серед них - створення бізнес-інкубатора для підтримки старт-апів і комерційних проектів, реалізація спільних культурних проектів, розвиток велоінфраструктури, програма обміну студентами.

«Для нас важливий  досвід польських колег. Люблін із промислового міста зміг перетворитися на успішний європейський мегаполіс. Зараз це – культурний, освітній центр Польщі. У Кривому Розі живуть працьовиті люди, які вміють і хочуть працювати. Це дуже важливо. Впроваджуючи   проекти, залучаючи європейський досвід, ми робимо ще один крок до того, щоб Кривий Ріг знали в Європі не лише як промисловий центр України, але й як місто з багатими культурними, духовними традиціями, розвиненою інфраструктурою. Для цього у нас створені всі умови. Є чітка Стратегія розвитку міста до 2025 року, прийнята Маркетингова стратегія, яка працює на створення позитивного іміджу, бренду Кривого Рогу. Ми любимо рідне місто і працюємо задля його процвітання і комфорт жителів", - підкреслив мер Юрій Вілкул.

У ході візиту гості з Любліна спускалися в шахту «Родіна», відвідали коксохімічне виробництво "Арселор Міттал Кривий Ріг", на зустрічі зі студентами розповіли про те, які проекти реалізуються для того, щоб молодь жила, вчилася і працювала в Любліні, розповіли про плани волонтерського стажування в 2019 році.

«Ми відкриваємо для себе Кривий Ріг, надихаємося його культурою, традиціями, прекрасними людьми. У свою чергу, Люблін відкритий до співпраці і зміцнення партнерських зв'язків з вашим містом. Раді вітати вас і ділитися досвідом», - резюмував Кшиштоф Лонтка.          


     

13 березня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради