Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

«ДІДЖИТАЛ ВІЗА» - для криворіжців

Створено: 2021-01-13 15:43:27Оновлено: 2021-01-13 15:49:16

Сьогодні ВАША DIGITAL «ВІЗА» нагадає про цифрові документи в застосунку «Дія» та як їх використувати у повсякденному житті, зокрема при візиті до Центру адміністративних послуг «Віза» та ідентифікації особи. 

Цифрові документи мають таку ж юридичну силу, як і паперові, що регламентовано низкою Постанов Уряду щодо відображення в електронному вигляді інформації з них. Так на сьогодні у мобільному застосунку «Дія» вже відображаються:

  • Біометричні паспорти громадянина України (ID-картка та для виїзду за кордон)
  • Студентський квиток
  • Посвідчення водія
  • Свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу
  • Страховий поліс транспортного засобу
  • Картка платника податків
  • Свідоцтво про народження
  • Довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи

Як перевірити дійсність цифрового документу?

1)  згенерувати QR-код для перевірки або достатньо натиснути на картку цифрового документа в застосунку «Дія» його власнику

(наприклад, в Центрі адміністративних послуг «Віза» заявник може згенерувати QR-код паспорта громадянина України у формі ID-картки у власному гаджеті в мобільному застосунку «Дія» та пред’явити його адміністратору для ідентифікації особи)

 

 

 

2)  відсканувати QR-код за допомогою рідера QR-кодів або мобільного застосунку «Дія» запитувачу цифрового документа (наприклад, в Центрі «Віза» ідентифікацію особи заявника здійснює адміністратор для надання адміністративних, інших публічних послуг) для відображення даних про його власника.

 

 

 

Для використання функцій з перевірки дійсності електронних документів застосунку «Дія» достатньо використання смартфону, який підтримує функцію сканування унікального QR-коду.

Для отримання даних особи, запитувач цифрового документу також має бути аутентифікований в мобільному застосунку «Дія».

Згенерований QR-код дійсний лише 3 хвилини.

 

Нагадаємо, що в Центрі «Віза» Ви можете ідентифікувати себе за допомогою мобільного застосунку «Дія» для отримання адміністративних, інших публічних послуг.

А віднедавна, крім перевірки цифрових документів, впроваджений їх шеринг з Порталу Дія в модернізовану комп’ютерну програму «Електронна система оцінки якості надання послуг» (ЕСОЯ), яку використовують адміністратори Вашої «Візи» при прийомі замовників послуг.

Користуйтеся сучасними сервісами нового покоління!

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:
Тел. 0-800-500-459 (безкоштовно),
e-mail: 
[email protected],

  http://viza.kr.gov.ua/


13 січня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради