Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Земельний офіс Центру «Віза» («Центр Дії»): про переоформлення права оренди земельної ділянки комунальної власності

Створено: 2021-10-12 15:29:31Оновлено: 2021-10-12 15:32:12

Центр «Віза» («Центр Дії») продовжує рубрику питань оформлення земельних відносин, що вже стала традиційною.

Розглянемо ситуацію, коли право власності на об’єкти нерухомого майна, розташовані на орендованій земельній ділянці комунальної власності, переходить від однієї особи до іншої на підставі договору купівлі-продажу, міни, дарування, поділу, тощо. Який на сьогодні порядок дій для переоформлення договору оренди?

Майбутній та поточний орендар після вчинення правочину щодо переходу права власності на будівлю, споруду, будинок мають звернутись до Центру «Віза» («Центр «ДІЇ») для отримання послуги «Видача рішення міської ради про внесення змін до діючого договору оренди земельної ділянки в частині зміни орендаря». Докладна інформація про послугу  (бланки заяв, зразки їх заповнення, інформаційна та технологічні картки) розміщена на вебпорталі Центру «Віза» («Центр «ДІЇ») https://viza.kr.gov.ua/ у розділі «Послуги»/ «Земельні питання»/ «Рішення міської ради».

Після затвердження міською радою відповідного рішення сторони підписують додаткову угоду до договору оренди, яка набирає чинності з моменту  державної реєстрації у Державному реєстрі прав на нерухоме майно. Саме з цього моменту у нового орендаря земельної ділянки виникає обов’язок повної та своєчасної сплати орендної плати згідно договору оренди.

Разом з тим, Верховною радою України прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо єдиної правової долі земельної ділянки та розміщеного на ній об’єкта нерухомості», який набуде чинності  з 28.10.2021. Отже, слідкуйте за нашими подальшими публікаціями.

Крім того, нагадуємо, що у Земельному офісі щовівторка та щочетверга  надаються консультації повноважними представниками департаменту регулювання містобудівної діяльності та земельних відносин виконкому міськради. До речі, до зазначеного графіку роботи планується додати ще один день – понеділок.

В умовах карантину не забувайте реєструватись на прийом за допомогою сервісу попередньої реєстрації або на вебпорталі Центру,  у мобільному за стосунку, а також за допомогою нового електронного сервісу – чат-боту у популярних месенджерах Viber та Telegram.

Ми працюємо для Вас!

 

 Контакти Центру «Віза» («Центр Дії»):
Тел. 0-800-500-459 (безкоштовно),
e-mail: 
[email protected],

       https://viza.kr.gov.ua/

12 жовтня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради