Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Про результати проведення громадських слухань

Створено: 2017-09-12 09:28:49Оновлено: 2017-09-12 09:30:37

Керуючись Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» 05.09..2017 у виконкомі міської ради (50101, м. Кривий Ріг, пл.Молодіжна,1) відбулись громадські слухання з обговорення проекту регуляторного  акта – проекту рішення виконкому міської ради «Про внесення змін до рішення виконкому міської ради від 23.05.2017 № 253 «Про Порядок використання коштів міського бюджету для надання часткової компенсації відсоткових ставок за кредитами, що надаються на реалізацію проектів суб’єктів малого й середнього підприємництва» та аналізу його регуляторного впливу.

У обговоренні даного проекту брали участь суб’єкти господарювання, члени територіальної громади,  комісії з відбору проектів зі створення нових робочих місць; студенти останніх курсів вищих навчальних закладів І-ІV рівня акредитації, представники громадських організацій, банківських установ, у яких держава прямо та/або опосередковано володіє 75% статутного капіталу, органів місцевого самоврядування, податкових інспекцій міста та преси.

У ході слухань присутніми зосереджено увагу, що запропонованим проектом регуляторного акта передбачається:

- зменшення кількості робочих днів, протягом яких приймаються заяви на конкурс проектів зі створення нових робочих місць, з «20»  на «10». Це сприятиме збільшенню кількості проведення конкурсів, створених нових робочих місць;

- визначення переможців конкурсу при створенні нових робочих місць з урахуванням:

  • - пріоритетних напрямів діяльності (виробництво будівельних матеріалів, розвиток високотехнологічного машинобудування, ІТ-сфери, транспорту й логістики);
  • - інших видів діяльності (КВЕД ДК 009:2010), при цьому береться до уваги найбільша кількість балів, визначених у листі рейтингової оцінки пропозиції учасника конкурсу. При набранні декількома учасниками найбільшої однакової кількості балів за одним видом діяльності, вони визнаються переможцями. Це сприятиме більшої кількості переможців конкурсу та створення нових робочих місць.

Підприємницька спільнота міста підтримала проект регуляторного акта – проект рішення виконкому міської ради «Про внесення змін до рішення виконкому міської ради від 23.05.2017 № 253 «Про Порядок використання коштів міського бюджету для надання часткової компенсації відсоткових ставок за кредитами, що надаються на реалізацію проектів суб’єктів малого й середнього підприємництва» та аналіз його регуляторного впливу, що сприятиме збільшенню кількості проведення конкурсів, створенню нових робочих місць, зацікавленості суб’єктів господарювання до участі у конкурсі проектів зі створення нових робочих місць.

Управління розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради


 

 

12 вересня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради