Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

І знову рубрика «Запитували-відповідаємо»

Створено: 2020-08-12 15:31:10Оновлено: 2020-08-12 15:40:07

(Коментує департамент соціальної політики виконкому міськради)

Не припиняє свою роботу «гаряча» лінія департаменту соціальної політики097 267 2624. Як завжди, ми аналізуємо тематику і кількість дзвінків, щоб на самі «гарячі» з них надати розширену інформацію у нашій рубриці «Запитували – відповідаємо». Так, одним із «цікавих» питань, що, на нашу думку, потребує більш детальної інформації  – це чому окремим категоріям громадян припинено деякі види страхових виплат за рахунок Фонду соціального страхування.

Отже, відповідаємо.

Дійсно, відповідно до Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державний бюджет України на 2020 рік», який набрав чинності з 18.04.2020, на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України,  Фонд соціального страхування України здійснює такі страхові виплати:

  • допомога по тимчасовій непрацездатності;
  • допомога по вагітності і пологах;
  • щомісячні страхові виплати потерпілим від нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань та членам їх сімей;
  • витрати на лікування потерпілих від нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань;
  • витрати на протезування та придбання спеціальних засобів пересування.

Таким чином, з переліку витрат, що фінансуються Фондом, на період дії карантину виключені витрати на придбання лікарських засобів та виробів медичного призначення, спеціальний медичний та постійний сторонній догляд, додаткове харчування, санаторно-курортне лікування для потерпілих від нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, а також на оплату лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортного закладу після перенесених захворювань і травм за страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності.

При цьому, суми витрат на спеціальний медичний та постійний сторонній догляд, побутове обслуговування, додаткове харчування нараховуються і будуть перераховані на рахунки потерпілих після припинення дії обмежень.

Відшкодування витрат на самостійно придбані лікарські засоби, вироби медичного призначення та гігієнічні вироби (підгузники або пелюшки) також буде здійснено після припинення  дії обмежень.

Отримати інформацію соціального спрямування можна безпосередньо у спеціалістів соцзахисту, які здійснюють прийом у Центрі надання адміністративних послуг «Віза», (вікно №44,45), попередньо здійснивши запис в електронну чергу за телефоном «гарячої» лінії «Візи» –  0800 500 459 .

 

            Зворотній звязок діє!  Запитуйте – відповімо!   

 

 Ми працюємо для мешканців міста і завжди готові допомагати.

Ваші зауваження та пропозиції просимо надавати  за електронною адресою: e-mail:upszn@kr.gov.ua

                                Телефон «гарячої лінії» 097 027 2624

 

12 серпня 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради