Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Відбулося засідання виконкому Криворізької міської ради

Створено: 2011-08-12 06:33:40Оновлено:



10 серпня відбулося засідання виконкому Криворізької міської ради, на якому розглядалося основне питання про містобудівну діяльність, зокрема про новий генеральний план міста.


На сьогоднішній день розвиток містобудівних територій Кривого Рогу здійснюється згідно з генеральним планом міста, який розроблено та затверджено ще у 1986 році. Термін дії даного генерального плану розрахований до 2005 року та залишається дійсним до затвердження нового. Але у зв'язку зі змінами в розвитку Кривого Рогу, для визначення функціонального призначення і будівельного зонування території, територій для розташування об’єктів загальноміського значення виникла необхідність затвердження нового генерального плану. Так Криворізькою міською радою прийняті відповідні рішення про розробку генерального плану, топографо-геодезичних і аерофотознімальних робіт, меж історичних ареалів.

До кінця 2011 року, за словами начальника управління містобудування і архітектури виконкому міськради Петра Гнатовського, буде виконано 180 кв. км. топографічних планів масштабу 1:2000 різної ступені готовності з нанесенням пунктів державної геодезичної мережі, що після закінчення робіт стане основою створення містобудівного кадастру. На зазначені роботи з місцевого бюджету вже профінансовано понад 6000 тис.грн. Кошторисом видатків на 2011 рік виділено із міського бюджету коштів у сумі 3000 тис.грн., з яких на сьогодні освоєно 2100 тис.грн.

Для розробки меж історичних ареалів міста Кривого Рогу у 2008 році укладено угоду з Центром пам’яткознавства Національної Академії наук України та українського товариства охорони пам’яток історії та культури на суму 189,410тис.грн. У 2008 році виконано робіт на 50 тис.грн. Залишковий обсяг робіт з урахуванням індексації становить більше 200 тис.грн. Вказану суму на виготовлення опорного плану, що є складовою частиною генерального плану, виділено на поточний рік у повному обсязі, повторно оголошено процедуру тендерної закупівлі.

Потреба коштів до прийняття Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» для завершення робіт становила 1865,980 тис.грн. і виділена для освоєння у 2011 році. Як відзначив міський голова Юрій Вілкул: «Під час розробки бюджету на 2011 рік ми передбачили кошти на проведення відповідних робіт, що забезпечить їх виконання у зазначений термін та у повному обсязі. Перед усіма відповідними управлінням поставлено завдання максимально сконцентрувати увагу на вкрай важливій для нашого міста роботі і я вважаю, що новий генеральний план буде винесено на ухвалення сесії до кінця 2011 року, а 2012 рік ми зустрінемо вже з новим генеральним планом Кривого Рогу».

(0564)92 13 03, [email protected]

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради