Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі завдяки міській владі за п`ять років капітально відремонтували 42 квартири дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей–сиріт

Створено: 2018-07-12 12:15:42Оновлено: 2018-07-12 12:16:46

 Під керівництвом мера Юрія Вілкула сьомий рік у Кривому Розі реалізується програма захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання. Важливою складовою програми є проведення капітальних ремонтів житла дітей-сиріт.

У цьому році ще троє дітей отримають можливість повернутися до капітально відремонтованих квартир.

«Кривий Ріг приділяє велику увагу соціальному захисту дітей, особливо детей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Коли дитина, з деяких причин, залишається без батьків, місто бере на себе турботу про неї. Наше головне завдання - влаштувати дитину в родину, в якій би її любили, оточили теплотою та увагою. Також, дуже важливе питання - житлове. Кривий Ріг - перше місто в Україні, в якому за гроші міського бюджету почали капітально ремонтувати квартири дітей-сиріт», - підкреслила начальник служби у справах дітей Лариса Хоружева.

Крім того, коли минулої осені вперше з державного бюджету надійшли кошти на придбання житла для дітей-сиріт, Кривий Ріг оперативно спрацював і купив 18 квартир. Для порівняння, Дніпро придбав 4.

На сьогодні діти вже переїхали до свого нового житла.
Зараз міська служба у справах дітей ретельно займається питанням створення в Кривому Розі так званих малих групових будинків. У цілому, в 2018 році на Дніпропетровщині планується будівництво 6 малих групових будинків для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. І два з них будуть розташовані в Кривому Розі, у Покровському районі. У двох таких будинках можна буде влаштувати до 30 хлопчиків і дівчаток.

«Місто вже виділило на їх будівництво земельні ділянки. Відкриття таких будинків дозволить створити комфортні умови для проживання дітей, також забезпечить їх виховання у сприятливому середовищі. Як би не було важко в країні в економічному плані, у Кривому Розі допомагали, і будуть допомагати дітям, позбавленим батьківської уваги і турботи », - сказала Л.Хоружева.

У Кривому Розі створено 51 прийомну сім'ю, в них виховується 101 дитина, також діє 10 дитячих будинків сімейного типу, в яких проживає 55 дітей. У 2018 році створена ще 1 прийомна сім'я та 2 дитячих будинки сімейного типу. В цілому, сімейним вихованням в місті охоплено 1617 дітей, позбавлених батьківського піклування.

 

12 липня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради