Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Більше тисячі криворізьких дітей вже відпочили і оздоровилися на природі в комунальних оздоровчих таборах

Створено: 2018-07-12 10:29:50Оновлено: 2018-07-12 10:35:47

Більше тисячі криворізьких дітей вже відпочили і оздоровилися на природі в комунальних оздоровчих таборах

Кривий Ріг - єдине місто в Україні, яке зберегло комунальні табори дитячого відпочинку «Слава», «Сонячний», «Старт». Завдяки чому цього літа більше чотирьох тисяч криворізьких дітей оздоровиться в них.

У такий непростий час, коли відправляти дитину на море можуть дозволити собі не всі батьки, в Кривому Розі давно існує прекрасна альтернатива для відпочинку і оздоровлення.
В екологічно чистих місцях розташовані і діють дитячі оздоровчі табори «Сонячний» (у Гурівці), «Старт» (на березі Інгульця, с.Валовое) і гордість міста - табір «Слава» на Чорному морі (м.Скадовськ). 
Там діти набираються сил перед новим навчальним роком.
«Мером Юрієм Вілкулом поставлено завдання, щоб були створені максимальні умови для цікавого, пізнавального відпочинку і дозвілля дітей в наших таборах. 
І ми з кожним роком покращуємо цю роботу, робимо її більш різноманітною і насиченою», - зазначила начальник управління освіти Тетяна Кріпак.
У першу зміну вже відпочило понад тисячу криворізьких дітей: в Славі - 550, Сонячному- 254, Старті - 250 чоловік. 
Вперше в цьому році табір «Старт» безкоштовно приймає юних спортсменів - учнів спортивних шкіл та федерацій міста. 
Діти не тільки проводять своє дозвілля в іграх, конкурсах, а ще й займаються улюбленими видами спорту на тренуваннях зі своїми тренерами.
«Ми вдячні місту, за таку тренувальну базу. Якщо раніше батьки сплачували спортивні збори своєї дитини, то зараз всі витрати взяло на себе місто. 
У Старті наші маленькі спортсмени тренуються  два рази на день. У них режим і п'ятиразове харчування. 
Раніше в таборі «Слава» ми могли оздоровити лише 400 спортсменів, а цього літа в Старті за три зміни відпочинуть вже 750 дітей», - сказав заслужений тренер України з рукопашного бою Анатолій Волошин.

Цьомго року з міського бюджету було виділено понад 26 млн. грн. на підтримку і розвиток комунальних таборів дитячого відпочинку. У всіх таборах посилена матеріальна база, оновлені ​​посуд і меблі, в Старті встановлена ​​протипожежна система у всіх корпусах, придбано нове технологічне обладнання, проведені поточні ремонти, закуплено комплекти постільної білизни, м'який інвентар.

«Перше, на що ми звернули увагу, приїхавши до табору, це вражаюча чистота навколо. Повітря насичене ароматом дуба, хочеться вдихати і вдихати. Дуже чисто на ігрових і спортивних майданчиках, також на пляжі і в корпусах будівель. Нам дуже сподобалося тут, ми сюди ще повернемося в наступному році», - поділився враженнями про відпочинок юний криворіжець, легкоатлет Микита.

Довідково:

У Кривому Розі з початку літа працювали 122 пришкільних табори відпочинку. У них відпочило понад 17 тисяч хлопчиків і дівчаток. Вже стартувала і друга зміна в 38 літніх пришкільних таборах. Протягом першої зміни фахівці управління освіти спільно зі службою з питань безпеки харчових продуктів провели 21 перевірку з контролю за якістю харчування і організації роботи літніх таборів. Ніяких порушень не було виявлено. Звернень та скарг від батьків не надходило.

Чотири тематичні зміни табору «Слава» приймуть понад 2 тис. дітей. Табір «Сонячний» - за чотири зміни оздоровить на своїй базі тисячу хлопців і в таборі «Старт» за три зміни відпочинуть 750 юних спортсменів.

 

 

 

12 липня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради