Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

15 червня - День захисту людей похилого віку. Шануймо літніх людей.

Створено: 2019-06-12 16:12:22Оновлено: 2019-06-12 16:14:31

(коментує департамент соціальної політики виконкому Криворізької міської ради)

15-го червня, рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 19-го грудня 2011-го року, відзначається Всесвітній день розповсюдження інформації про зловживання відносно літніх людей. В Україні цей день називають Днем захисту літніх людей.

Криворізька міська рада і її виконавчі органи особливо опікуються проблемами саме цієї категорії жителів, як найбільш вразливої і незахищеної,  їх соціальною підтримкою.  У 2019 році розширено спектр та збільшено розмір різноманітних допомог, які надаються їм за рахунок коштів місцевого бюджету. Збільшено контингент одержувачів такої допомоги.

Програмою соціального захисту окремих категорій мешканців міста Кривого Рогу на 2019 рік для надання додаткових пільг і гарантій передбачено  350 млн. грн., з яких 175 млн. грн. на виплату різних видів допомог.

Місто шанує своїх ветеранів. У поточному році всім фронтовикам у роки Другої Світової війни виплачена одноразова допомога вперше  у розмірі 5 тис. грн. кожному, продовжується виплата допомоги на проведення капітальних ремонтів житла.

У місті протягом багатьох років існує традиція вітати мешканців із   100-річним ювілеєм з врученням матеріальної допомоги.

В місті збережено безкоштовний проїзд на муніципальному транспорті для всіх пільгових категорій і пенсіонерів, виплачується допомога у зв’язку з підвищенням тарифів на житлово-комунальні послуги.

Для соціальної підтримки пенсіонерів, осіб з інвалідністю та одиноких непрацездатних громадян, надання їм різних видів допомоги у місті створена розвинена мережа установ соціальної сфери.

На сьогодні функціонують 8 комунальних установ “Територіальний центр соціального обслуговування  (надання соціальних послуг)”, якими щороку обслуговується понад 19 тис. громадян, яким надається близько 3 млн. різноманітних послуг.

Для утримання самотніх, хворих та неспроможних обслуговувати себе громадян створено комунальні установи “Будинок милосердя” та “Будинок милосердя ”Затишок.”

Фінансування установ здійснюється за рахунок коштів міського бюджету. Цього року на ці цілі виділено близько 100 млн. грн.

З метою забезпечення вільного доступу до адміністративних та соціальних послуг мешканцям міста, в тому числі поважного віку, починаючи з грудня 2017 року, у місті запроваджено проект  міського голови Ю.Г.Вілкула  «ВІЗА МОБІЛЬНА», до складу якого входить 2 мобільних офіси, 2 мобільні цифрові кейси, мобільні додатки у гаджетах «Ваш Центр адміністративних послуг «Віза» і «Попередня реєстрація в електронній черзі Центру «Віза».  

Замовники послуг обслуговуються  за допомогою цифрових мобільних кейсів за місцем їх перебування. Мобільний офіс муніципальних послуг за потребою виїздить до віддалених та густонаселених районів, а також установ соціальної сфери міста. Так наприклад, 26.06.2019 з 10 до 14 години мобільний офіс працюватиме біля територіального центру Тернівського району (вул.. Доватора, 1б), на обслуговуванні в якому перебуває близько 3 тис. тернівчан.

Шануємо, оберігаємо, захищаємо, створюємо найкращі умови для життя та відпочинку нашим ветеранами. Висловлюємо їм глибоку вдячність за все, що вони зробили заради нас та  майбутнього. Бажаємо їм найголовнішого – здоров’я, безхмарного неба, сил та наснаги, щоб і далі дарувати тепло  своїх сердець.

Ми працюємо для мешканців міста і завжди готові до співпраці.

Ваші зауваження та пропозиції просимо надавати  за електронною адресою:                           e-mail:upszn@kr.gov.ua

 

12 червня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради