Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

До початку нового навчального року у дитячих садках Кривого Рогу відкриється 19 додаткових груп

Створено: 2013-06-12 13:33:00Оновлено:

У Кривому Розі відкриваються нові дитячі садки, відновлюють роботу резервні групи у діючих дошкільних закладах – такі результати послідовного впровадження Програми соціально-економічного розвитку міста на 2013 рік та Програми перспективного розвитку «Освіта міста Кривого Рогу» на 2013 – 2015 роки.

На сьогодні, навчальні заклади забезпечують дошкільною освітою 89% дітей міста проти 76% у 2008 році.

Мережа дошкільних навчальних закладів щороку розширюється. Особлива увага міської влади спрямована до віддалених житлових масивів, де у батьків були проблеми із влаштуванням малюків до садочків.

Вирішенням цієї ситуації стало відкриття дошкільних підрозділів у загальноосвітніх малокомплектних школах за рахунок створення навчально –виховних комплексів.

Протягом 2012- 2013 років у такому статусі запрацювали 3 загальноосвітні школи: № 18 - селище Ілліча Дзержинського району, №38 - селище Горького, №83 - селище Новоіванівка Тернівського району.

Вцілому, з 2011 року кількість навчально-виховних комплексів збільшилась з 6 до 10.

Поновлюють роботу резервні групи у функціонуючих дитячих садках: протягом двох останніх років їх з’явилося 29 у закладах Дзержинського, Довгинцівського, Жовтневого, Саксаганського і Центрально-Міського районів. Це дало можливість створити 580 додаткових місць.

У квітні, після реконструкції, в Дзержинському районі по вулиці Вокзальній,8 запрацював дошкільний навчальний заклад №94 загального розвитку.

Також у місті налагоджена система навчання та виховання малюків з особливостями в розвитку. Діють 204 спеціальні групи для дітей з порушеннями слуху, зору, мовлення, інтелекту та 68 санаторних груп для дітей із захворюваннями органів травлення, дихання, ендокринної системи. Більше 4 тис. дітей пільгових категорій утримуються в дошкільних закладах за рахунок міського бюджету.

1 червня відкрив двері дошкільний навчальний заклад комбінованого типу - загальноосвітня школа 1 ступеня ( колишній дитячий будинок №3, що на мікрорайоні Сонячний). Відтепер у дітей із складними вадами розвитку (порушення зору, слуху, опорно –рухового апарату, аутизм) є широкі можливості для проходження курсів корекції та реабілітації.

«Ми ставимо за мету 100-відсотково охопити дошкільною освітою дітей різних вікових категорій, – зазначив міський голова Юрій Вілкул, - у новому навчальному році відкриваємо ще 19 додаткових груп на 395 місць у діючих дитячих садках та дошкільних відділеннях шкіл. На проведення ремонтів з міського бюджету виділено понад 2 млн. грн.».

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому
(0564)440-04-32, [email protected]


© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради