Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Про результати громадських слухань

Створено: 2019-04-12 13:38:32Оновлено: 2019-04-12 13:39:09

Керуючись Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» з 22.02.2019 по 22.03.2019 здійснювалися заходи з повторного відстеження результативності дії рішення виконкому Криворізької міської ради від 14.02.2018 №66 «Про конкурсні засади розміщення тимчасових споруд та утримання об’єктів благоустрою в м.Кривому Розі». 

22.03.2019 у виконкомі міської ради (50101, м. Кривий Ріг, пл.Молодіжна,1) проведено громадські слухання, на яких обговорено аналіз  регуляторного впливу та оцінки стану суспільних відносин, на регулювання яких спрямована дія акта. 

У вищезазначених заходах брали участь члени територіальної громади міста, депутатського корпусу, суб’єкти господарювання, представники громадських організацій, консультативно-дорадчих органів, діяльність яких пов’язана з темою громадських слухань, виконкомів районних у місті рад.

         Основними цілями зазначеного регуляторного акта є впорядкування  розміщення пересувних тимчасових споруд та  утримання об’єктів благоустрою м.Кривого Рогу  відповідно до вимог чинного законодавства України.  Рішення  базується на забезпеченні дотримання принципів прозорості, відкритості, здорової конкуренції.

           Відстеження результативності дії рішення виконкому міської ради від 14.02.2018 №66 здійснювалося за визначеними показниками на підставі інформацій, отриманих  від підприємців – переможців конкурсу, департаменту розвитку інфраструктури міста, інспекції з благоустрою, виконкомів районних у місті рад.

Підприємцями відзначено необхідність подальшого запровадження конкурсного регулювання розміщення пересувних тимчасових споруд. Встановлений порядок  має  позитивний ефект від його впровадження та свідчить про досягнення цілей, задекларованих при його прийнятті – впорядковане розміщення та організована робота споруд, дотримання правил благоустрою.

У ході громадських слухань проінформовано присутніх, що за період дії регулювання проведено 14 конкурсів серед суб’єктів господарювання, які мають наміри розміщувати пересувні тимчасові споруди під час проведення сезонних ярмарків на об’єктах комунальної власності, в яких прийняли участь 96 підприємців, розглянуто 155 пакетів документів, визнано переможців по 135 місцях, укладено 125 договорів.  Із загальної кількості укладених договорів, 106 для організації сезонних  ярмарків  з  продажу  овочів,  плодів,  ягід;  7 - під  торгівлю безалкогольними напоями, квасом, морозивом; 7 – з продажу хвойних дерев, 5 – торгівлю друкованою продукцією.

Обов’язковою умовою розміщення пересувних споруд є облаштування конструкцій в єдиному архітипі, який передбачає її виконання в червоних - зелених кольорах, наявності технологічного оснащення для товару, розміщення інформаційної таблички про її власника (користувача), режиму роботи, типу ярмарку, наявність урн для сміття. За пропозиціями, наданими на конкурсі,  суб’єкт господарювання має можливість облаштувати місце торгівлі навісними клумбами, квітковими композиціями тощо.

Для організації якісної роботи сезонних ярмарків підприємцями, які отримали право встановлювати пересувні тимчасові споруди, створено 74 нових робочих місця. До бюджету міста від сплати за користування об’єктами комунальної власності надійшло  коштів у сумі 264,7 тис.грн.

З метою широкої поінформованості підприємців про вимоги регулювання, за період дії рішення  опубліковано 14 оголошень в Криворізькій міській газеті «Червоний гірник», на офіційному веб-сайті Криворізької міської ради та її виконавчого комітету, офіційному порталі міста Кривого Рогу  «Криворізький ресурсний центр» про проведення конкурсів із зазначенням адрес розміщення, площі, функціонального призначення ярмарку, базової вартості об’єктів комунальної власності, визначеної експертним шляхом проведення незалежної оцінки, умови, дата та час проведення конкурсу, контактні дані організаторів. Результати конкурсів оприлюднюються в міських офіційних інтерактивних засобах масової інформації.

За результатами слухань присутніми висловлено думку, що рішення виконкому міської ради від 14.02.218 № 66 є актуальним, доступним до виконання та таким, що не потребує змін.

12 квітня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради