Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

НЕ ЗАБУВАЙТЕ ВЧАСНО ОФОРМИТИ ПАСПОРТ

Створено: 2018-02-12 16:02:47Оновлено: 2018-02-12 16:05:02

Згідно з законодавчими актами паспорт громадянина України оформлюється відповідно до реєстрації місця проживання особи (наприклад, якщо особа зареєстрована в Саксаганському районі, то їй необхідно звернутися до Саксаганського районного відділу ДМС).

ID-картка видається у всіх випадках, коли необхідна заміна паспорта - втрата, крадіжка, псування, зміна прізвища або інших даних особи - власника документа. Отже, обов'язку змінювати паспорт-книжечку на ID-картку немає, для цього потрібні вагомі підстави.

Перший паспорт громадянину України видається безкоштовно при досягненні ним 14-річного віку. Його можна оформити без адміністративної відповідальності до 16 років. Якщо минув 30-денний термін після досягнення 16-річчя, і людина не звернулася для оформлення паспорта - складається протокол про адміністративне правопорушення за ст.197 КУпАП, який в подальшому направляється до суду.

Нагадуємо, що за цією послугою до Паспортних офісів «Візи» можуть звертатися громадяни того району, де знаходиться офіс, а саме для мешканців:

Металургійного району - Паспортний офіс за адресою пл. Молодіжна, 1;

Центрально-Міського району - Паспортний офіс за адресою вул. Староярмаркова, 44;

Інгулецького району - Паспортний офіс за адресою проспект Південний, 1.

Крім того, за даною послугою можна звернутися до територіальних підрозділів Державної міграційної служби України та ДП «Документ».

 Шановні криворіжці! Ми працюємо для Вас!
Наша якість- Ваша довіра

 Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:
Тел. 0-800-500-459 (безкоштовно),
e-mail: [email protected]


 

12 лютого 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради