Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі 90% дітей-сиріт охоплено сімейними формами виховання

Створено: 2018-02-12 15:15:02Оновлено: 2018-02-12 15:16:49

У рамках міської програми захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання у 2017 році в Кривому Розі було усиновлено 41 дитину. Для всіх бажаючих взяти дитину в свою сім'ю організовано навчання в міському Центрі соціальних служб сім'ї та молоді.

У 2017 році таке навчання вже пройшли 39 осіб. З 26 лютого розпочнуться заняття для першої в цьому році групи з 7 кандидатів в опікуни та однієї подружньої пари в прийомні батьки.

«Кривий Ріг приділяє величезну увагу соціальному захисту дітей, особливо дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. Коли дитина, з певних причин, опиняється в складній життєвій ситуації, й залишається без батьків - місто бере на себе турботу про неї. Наше головне завдання - не тільки забезпечити їй необхідні умови проживання, навчання, а й постаратися знайти дитині нову сім'ю, щоб вона не була позбавлена домашнього затишку і батьківського тепла», - зазначила начальник служби у справах дітей Лариса Хоружева.

У Кривому Розі з початку 2018 року вже усиновлено двоє дітей, які залишилися без батьківського піклування. Пріоритет - за національним усиновленням.

«Щоб влаштувати дитину в сім'ю, ми проводимо величезну роботу. Вивчаємо його найближче оточення, рідних і близьких, які могли б взяти до себе на виховання. Якщо таких родичів немає або вони відмовляються брати дитину, тоді ми працюємо з людьми, у яких є бажання взяти малюка в сім'ю. Адже це не тільки благородне, але і дуже відповідальне рішення», - сказала Лариса Хоружева.

Кандидати на усиновлення обов'язково повинні пройти навчання, яке організовує міський Центр соціальних служб сім'ї та молоді. Тривалість навчання - 7 днів.

«За цей час вони попрацюють з тренерами-психологами, стануть учасниками різноманітних тренінгів та пройдуть тести. По закінченню тижневого навчання, кандидати в опікуни та прийомні батьки отримають сертифікати та необхідні рекомендації. Тільки після цього, з ними буде продовжувати роботу служба у справах дітей. На підставі зроблених рекомендацій буде прийматися рішення про влаштування в їх сім'ї дітей», - сказав директор Центру Павло Дабіжа.

З усіх питань про те, як взяти дитину в сім'ю, можна отримати інформацію в районних службах у справах дітей або по телефону міської служби: 74-46-91.

Довідково:

У Кривому Розі на обліку в службах у справах дітей перебуває 1794 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. З них 169 - на повному держзабезпеченні: 113 в дитячих установах, 46 навчаються в профтехнічних і вищих закладах, 10 - в центрах соціально-психологічної реабілітації.

У місті створено 56 прийомних сімей, в них виховується 105 дітей-сиріт та дітей без батьківського піклування; 8 будинків сімейного типу, в яких виховуються 44 дитини. У 2018 році в дитячий будинок сімейного типу Юрченків взяли одного малюка.


 

12 лютого 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради