Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

В Інгулецькому районі відкрили новий сквер з оглядовим майданчиком

Створено: 2017-12-01 15:23:14Оновлено: 2017-12-01 15:28:07

У 2017 році за програмою мера Юрія Вілкула в рамках соціального партнерства міської влади з великими промисловими підприємствами   створено і упорядковано 4 парки і сквери. Два з них - в Інгулецькому районі.

Благоустрій скверу - це спільний проект міста і підприємства за програмою соцпартнерства.

Заступник міського голови Олександр Катриченко сказав: «Кожен рік ми наводимо  лад  та  впорядковуємо парки і сквери. Такі затишні, зелені куточки для відпочинку жителів з'являються в кожному районі міста. Це не тільки гарно , але й сприяє поліпшенню екології. У цьому напрямку ми тісно співпрацюємо з промисловими підприємствами. Цей сквер, я впевнений, стане ще одним улюбленим місцем відпочинку криворіжців».

Особливістю скверу є оглядовий майданчик. З нього відкривається вигляд  на геологічну пам'ятку природи «Виходи аркозових пісковиків». Також, були встановлені красиві альтанки.

Родзинка скверу - постаменти з фігурами муз творчості. Це 5 скульптур - покровительок мистецтв: танцівниця, музикант, художниця, актриса і п'ята, центральна фігура - хранителька вогнища. У вечірню пору скульптури зсередини підсвічуються різними кольорами, на кожній статуї можна побачити її індивідуальний малюнок.

У сквері покладена тротуарна плитка, для зручності відпочиваючих встановлені лавочки. Енергозберігаючі світильники надають особливої  освітленості скверу.

Генеральний директор Південного ГЗК Костянтин Федін підкреслив: «Наш комбінат продовжує брати активну участь у житті міста. Попереду у нас ще багато ідей  та проектів. І всі вони - на благо міста й криворіжців. Ми сподіваємося, що наш сквер стане ще однією візитною карткою Кривого Рогу ».

«Ми точно знаємо, що навесні тут все зазеленіє і розквітне, будуть ганяти на велосипедах діти, молоді мами прогулюватися з візочками, будуть приїжджати молодята для перших сімейних фотосесій, юні художники проведуть пленери, і, звичайно ж, щовечора тут не буде вільних лавок. Так і має бути!», - сказала Надія Терещенко, мешканка ПГЗК.

Ще одна історична подія сталася під час відкриття скверу. Олександр Катриченко та  Костянтин Федін заклали капсулу часу з посланням для майбутніх поколінь. Капсулу розкриють нащадки через 45 років - у 2062 році.


 

01 грудня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради