Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

УВАГА! Спрощений підхід щодо впровадження системи НАССР для об’єктів бізнесу

Створено: 2019-12-11 14:39:25Оновлено: 2019-12-11 14:42:27

В Україні вже діють норми, що передбачають упровадження системи аналізу небезпечних факторів та контролю  в критичних точках – системи НАССР (Hazard Analysis Critical Control Point). З 20 вересня поточног року ця система впроваджена на малих потужностях – у підприємців сфери виробництва та торгівлі продуктами харчування.

      Припускається застосування спрощеного підходу, але за умови, що він забезпечує однаковий рівень захисту здоров’я споживачів.

      Поширюється на потужності , що не обробляють продукти харчування:

- ятки;

- кіоски;

- прилавки;

- на рухомі транспортні засоби для торгівлі;

- заклади громадського харчування, які провадять торгівлю виключно напоями.

Упровадження принципів системи аналізу небезпечних факторів та контролю в критичних точках не в повному обсязі поширюються на заклади громадського харчування, за винятком підприємств харчової промисловості та  кондитерських цехів.

На певних об’єктах можливе застосування типових планів системи аналізу небезпечних факторів та контролю в критичних точках, які містяться в методичних рекомендаціях. Потужності мають відповідати описові, що наводиться в методичних рекомендаціях. Типові плани системи аналізу поширюється на об’єкти:

- бійні;

- потужності з виробництва рибної та молочної продукції;

-  потужності, що здійснюють консервування, пастеризацію, заморожування харчових продуктів.

      Довідково: за не виконання обов’язків з провадження в об’єктах бізнесу суб’єктами господарювання системи НАССР відповідно до Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин» накладатиметься штраф у розмірі 15 мінімальних заробітних плат.

      Тож, шановні підприємці, не зволікайте з впровадженням даної системи безпечності та якості харчових продуктів, бо наш споживач повинен купувати найкращий товар!

 

11 грудня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради