Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Міська рада ветеранів. Що зроблено, плани на майбутнє.

Створено: 2018-12-11 16:40:11Оновлено: 2018-12-11 16:43:49

6 грудня відбувся пленум Криворізької міської організації ветеранів.  Присвячений він підведенню підсумків роботи громадської організації у 2018, а головне – узагальненню позитивного досвіду роботи в районах міста. Із доповіддю виступив голова організації Дабіжа Микола Кирилович. Обговорювалися питання, як оточити турботою ветеранів, особливо ветеранів війни, людей похилого віку, яким чином  дати їм зрозуміти, що вони не забуті, не покинуті, що їх досвід, їх розповіді про минуле необхідні для усіх  наступних поколінь.

Велика увага була привернута до взаємодії громадських організацій та органів місцевого самоврядування, підтримки міської влади як організації в цілому, так і кожного ветерана окремо. Про основні напрямки роботи у цьому напрямку доповіла директор департаменту соціальної політики І.Благун. Так, у 2018 році майже удвічі порівняно з минулим роком (250 млн. грн. проти 145 млн. грн.) збільшено видатки на Програму соціального захисту окремих категорій мешканців міста. Саме за рахунок зазначеної програми здійснюється виплата різних видів матеріальної допомоги, проведення безоплатного капітального ремонту житла, фінансування безкоштовного проїзду усіма видами муніципального транспорту без обмежень пільговим категоріям, забезпечення статутної діяльності громадських організацій ветеранів, утримання комунальних установ. Розповіла директор департаменту і про нові послуги, надання частини яких стала можлива за ініціативи народного депутата України К.Павлова, як от навчання в «Університеті третього віку», інші послуги стали можливими завдяки перемозі у громадському бюджеті; і вже у цьому році переможцями громадського бюджету стали 4 проекти ветеранських організацій міста, спільна робота над якими чекає у 2019 році.

Як зазначив голова Криворізької міської організації ветеранів         Дабіжа М.К., звертаючись за допомогою до органів місцевого самоврядування, жодного разу він не чув відмови, його завжди уважно вислуховують і намагаються допомогти. А планів та нових проектів в організації чимало. Тому на завершення пленуму усім побажали здоров’я та творчої наснаги для їх реалізації

 

 

Департамент соціальної політики

11 грудня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради