Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Розвиток медицини, освіти, ЖКГ: виконком підтримав пропозиції мера Юрія Вілкула щодо виділення додаткових коштів на вирішення важливих для криворіжців питань

Створено: 2018-10-11 15:34:25Оновлено: 2018-10-11 15:35:42

На чергове засідання Криворізького міськвиконкому, яке відбулося 10 жовтня, було винесено 49 питань. Більшість - стосувалася соціального захисту містян, зміцнення матеріально–технічної бази закладів культури та освіти, виконання програми розвитку житлово-комунального господарства.

Начальник Департаменту фінансів Олена Рожко сказала: "Ситуація з бюджетом, через те, що місто змушене дофінансувати і освіту, і медицину, оскільки коштів державної субвенції не вистачає,  непроста.  Але, незважаючи на це, прийнято рішення направити додатковий фінансовий ресурс на підтримку ключових напрямків: «соціалку», бюджетні установи, ЖКГ. За дорученням мера Юрія Вілкула пропонується виділити майже 17 млн. грн. на виплату зарплати і пільгових пенсій працівникам медичних закладів вторинного рівня, а також оплату енергоносіїв лікарням».

«Дуже важливе питання - підтримка дітей, позбавлених батьківського піклування. Для завершення ремонту трьох квартир дітей-сиріт кошти будуть направлені з міського бюджету. Також, гроші виділяються на облаштування чотирьох будинків сімейного типу в Центрально–Міському, Довгинцівському та Покровському районах. Кривий Ріг - один з перших в області освоїв державну субвенцію і придбав житло для створення будинків сімейного типу. Зараз ми виділяємо кошти на придбання меблів, побутової техніки та інших предметів домашнього інтер'єру. Крім цього, додаткові кошти планується спрямувати на забезпечення діяльності кризового центру для жінок, які постраждали від насильства", - зазначила Олена Рожко.

Також, кошти міськбюджету планується направити на виконання поточних ремонтів в закладах культури та придбання необхідного обладнання для навчальних закладів.

Заступник мера Олександр Катриченко підкреслив, що додатковий ресурс пропонується виділити для проведення капітального ремонту ліфтів. «У рамках програми мера Юрія Вілкула з модернізації та заміни ліфтів у Кривому Розі капітально відремонтовано вже 253 ліфта. З початку 2018 року відремонтовано 96 ліфтів», - сказав заступник мера.

Всього, цьогоріч у Кривому Розі заплановано капітально відремонтувати 97 ліфтів.

11 жовтня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради