Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Більше 60-ти тисяч криворіжців отримали зі знижкою лікарські засоби для зниження артеріального тиску

Створено: 2013-04-11 16:45:37Оновлено:

Перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Анатолій Крупський провів у Кривому Розі кущову виїзну нараду за участю лікарів, представників аптечної мережі, суб’єктів господарювання Південного регіону області. На нараді мова йшла про впровадження Всеукраїнського пілотного проеку з державного регулювання цін на лікарські засоби для хворих на гіпертонічну хворобу.

За статистикою, на гіпертонію 1-4 рівнів хворіє 25% населення. Для них вкрай важливим є отримання належного та, головне, доступного, лікування. І в цьому їм покликана допомогти державна програма реімбурсації.

Якщо у 2012 році на відшкодування коштів з державного бюджету для Дніпропетровщини було виділено близько 3 млн. грн, то у 2013 ця сума зросла до 15,6 млн.грн.

На сьогодні існує проблема з освоєнням коштів, зокрема, мова йде про те, що можливістю придбати ліки для зниження артеріального тиску користуються не всі , хто їх потребує, зазначив Анатолій Крупський.

Кривий Ріг у цьому питанні якісно відрізняється від інших міст Дніпропетровщини. Більше 60 тис хворих на гіпертонію отримали від лікарів пільгову рецептуру на препарати гіпотензивного ряду та придбали їх в аптеках міста.

Ліки для гіпертоніків реалізуються як в мережі аптек комунального підприємства «Фармація» так і приватних фармацевтичних закладах. Крім того, їх можна придбати в аптечних пунктах, які діють при амбулаторіях загальної практики сімейної медицини.

Міський голова Юрій Вілкул наголосив на тому, що завдяки державній програмі реімбурсації кожен, хто має проблеми із тиском, може звернутися до лікаря, перевірити стан свого самопочуття та придбати вкрай необхідні препарати за пільговою ціною (державне відшкодування на ліки для гіпертоніків складає від 20% до 80 % ). Наразі, лікарі Кривого Рогу мають повну інформацію щодо змісту програми, а фармацевти, в свою чергу, готові надавати криворіжцям всі гіпотензивні препарати, передбачені проектом.
© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради