Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Уповноважені особи. Як доручити свої справи? (коментує управління з питань реєстрації виконкому Криворізької міської ради)

Створено: 2019-02-11 16:30:08Оновлено: 2019-02-11 16:31:35

До виконавчого комітету Криворізької міської ради часто звертаються мешканці міста, які бажають зареєструвати підприємницьку діяльність, однак з певних причин не можуть зробити це самостійно.

Завдання Криворізького міського голови Вілкула Ю.Г. – відкритість та доступність адміністративних послуг. Тому доводимо до відома криворіжців наступну інформацію.      

Будь-який суб’єкт цивільних правовідносин, як фізична, так і юридична особа, наділений певними правами і обов’язками. Однак на практиці він не завжди здатний реалізувати свої права або виконати обов’язки особисто. У такому випадку на допомогу приходить інститут представництва і такий документ як довіреність.

У сучасному суспільстві значення довіреності є величезним і потреба в її оформленні виникає у  кожного другого мешканця міста.

Відповідно до чинного законодавства, довіреністю є письмовий документ, що видається однією особою іншій особі для представництва перед третіми особами.

Довіреність повинна бути викладена у письмовій формі та завірена нотаріально, якщо вона видається від імені фізичної особи. Довіреність від імені юридичної особи видається її органом або іншою особою, уповноваженою на це установчими документами.

У тексті довіреності мають бути зазначені місце і дата її складання (підписання), прізвища, імена, по батькові, місце проживання представника і особи, яку представляють, чітко визначені юридичні дії, які належить вчинити повіреному.

Важливо!!!

Відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», у разі подання документів, крім випадку, коли відомості про повноваження цього представника містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, представником додатково подається примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) документа, що засвідчує його повноваження.

Виконком Криворізької міської ради і надалі інформуватиме суб’єктів господарювання про актуальні питання у сфері реєстрації бізнесу, з метою формування їх правової обізнаності.

 

 

Ми налаштовані на Ваш успіх!

 Наші контакти:

Управління з питань реєстрації виконкому Криворізької міської ради:

м. Кривий Ріг, майдан Праці, 1; тел. 90-51-53;

e-mail: [email protected]

Центр адміністративних послуг «Віза»: м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1;

«ГАРЯЧА ЛІНІЯ»- 0-800-500-459; e-mail: [email protected].

Територіальні підрозділи Центру адміністративних послуг «Віза»:

Тернівський район, вул. Короленка, 1А, каб. 129;

Покровський район, вул. Шурупова, 2, каб. 113 ;

Саксаганський район, вул.Володимира Великого 32, каб.119;

Довгинцівський район, вул. Дніпровське шосе, 11, каб. 102;

Центрально-Міський район, вул. Староярмаркова, 44;

Інгулецький район, проспект Південний, 1;

Інгулецький район, вул. Гірників, 19, каб.11

11 лютого 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради