Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Кривий Ріг перший в Україні розпочинає підготовку до наступного опалювального сезону

Створено: 2018-01-11 13:04:32Оновлено: 2018-01-11 13:06:57

Для цього, за дорученням мера Юрія Вілкула, створено міський штаб з підготовки до осінньо-зимового періоду 2018-2019 роках. Рішення про це було прийнято на засіданні міськвиконкому 10 січня.

Міський голова Юрій Вілкул сказав: «Підготовка до нового опалювального сезону починається на наступний день після закінчення попереднього опалювального періоду. Для цього ми створюємо комісію, в яку увійшли депутати, керівники тепло - газо - і водопостачальних підприємств.Цим рішенням ми закладаємо основу для забезпечення стабільної життєдіяльності міста».

Серед пріоритетних напрямків підготовки до нового осінньо-зимового періоду є підготовка 98 котелень, 124 теплорозподільчих пунктів, мереж електропостачання, ремонт доріг, прибирання снігу. Мер поставив завдання, щоб до 31 серпня 2018 року всі бюджетні заклади – школи, дитячі садки, лікарні, палаци культури, дитячо-юнацькі спортивні школи отримали паспорти готовності до роботи в осінньо-зимовий період.

Також, міський голова дав доручення збільшити обсяги роботи по тепловій ізоляції. «Тільки завдяки допомозі міста в 2017 році ми виконали ізоляцію 17 км труб. Використовуємо сучасний матеріал алюхолст, що дозволяє зменшити тепловтрати. Гроші на його придбання виділило місто. У цьому році плануємо відновити 10 км теплової ізоляції», - сказав директор КП «Криворіжтепломережа» Сергій Мітін.

Ще один з ключових напрямків – ремонти покрівель. «Це один з основних і найважливіших видів ремонту багатоквартирних будинків, від якого залежить комфортність проживання мешканців. У 2018 році управителями заплановано відремонтувати покрівлю в 1 164 будинках», - доповів начальник управління благоустрою та житлової політики Іван Карий.

Для розчищення доріг, тротуарів і прибудинкових територій від снігу заплановано залучити до 80 одиниць спеціалізованої техніки. В тому числі, і додаткові машини, закуплені містом в 2017 році: 9 вантажних автомобілів на базі шасі Ford, 2 грейдери, навісне обладнання «Арктик машин» для навантажувача «Хюндай».

В цілому, для утримання автомагістралей взимку підготовлено 123 одиниці снігоприбиральної техніки, 5 тисяч тонн посипкового матеріалу, в тому числі, для посипання прибудинкових територій – 800 тонн.

Член виконкому Костянтин Павлов наголосив: «Дуже серйозні труднощі в роботі теплопостачальних та інших підприємств міста викликані величезними боргами держави за програмами пільг і субсидій. Тільки за 2017 рік держава недоплатила криворізьким підприємствам 464 млн грн по субсидіях за житлово-комунальні послуги. Ще майже 40 млн. грн - з пільг. Це величезні кошти, які, в тому числі, підприємства могли б використати для ремонтів котелень та утеплення теплотрас. Але головне – для розрахунків за енергоносії». 


 

11 січня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради