Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Як зареєструвати місце проживання особи з тимчасово окупованої території

Створено: 2022-07-01 15:35:05Оновлено: 2022-07-01 15:37:13

Відповідно до Закону України «Про надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларації та реєстрації місця проживання в Україні» (далі - Закон) особа одночасно може мати лише одне задеклароване  або зареєстроване місце проживання.

Однак, дбаючи про права громадян України, які прибули з тимчасово окупованих територій законодавством передбачена можливість декларування/реєстрації місця проживання без зняття з реєстрації місця свого попереднього проживання. Ця норма Закону стосується  мешканців Донецької та Луганської областей, Автономної Республіки Крим та міста Севастополь.            

Внутрішньо переміщені особи, які прибули з інших тимчасово окупованих територій України також можуть зареєструвати місце свого проживання у нашому місті відповідно до чинного законодавства.

Щоб зареєструвати своє місце проживання в місті Кривому Розі - необхідно звернутись до одного з офісів реєстрації місця проживання фізичних осіб.

 В умовах воєнного стану прийом з питань у сфері реєстрації місця проживання в офісах Центру «Віза» (Центр Дії)  здійснюється  ВИКЛЮЧНО ЗА ПОПЕРЕДНІМ ЗАПИСОМ. Записатись на прийом можна за допомогою: 

01 липня 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради