Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Міжнародний день захисту дітей – заклик до миру та злагоди кожній дитині

Створено: 2023-06-01 15:32:31Оновлено: 2023-06-01 15:35:49

Міжнародний день захисту дітей світова громадскість щороку відзначає 1 червня. Внаслідок війн, людської жорстокості, хвороб, низької якості життя найбільше страждають діти. Тому, цей день нагадує дорослим про необхідність дотримання прав дітей: на повноцінне життя, свободу думок і віросповідання, освіту й відпочинок, захист від фізичного та психологічного насильства.

Органами місцевого самоврядування проводиться робота щодо підтримки сімей з дітьми. Навіть в умовах воєнного стану робиться усе можливе щоб захистити дорослих та юних мешканців міста. Не скасовано жодної місцевої соціальної програми та виплати, фінансування яких здійснюються своєчасно та в повному обсязі. З початку поточного року коштом Криворізької міської територіальної громади мешканці міста отримали понад 130,0 тис. продуктових наборів, у тому числі: малозабезпечені та багатодітні сім’ї з дітьми; сім’ї, в яких діти виховуються одинокими матерями; або до складу яких входять діти з інвалідністю та онкохворі діти, хвороба яких перебуває в стадії ремісії; прийомні сім’ї та будинки сімейного типу. Додатково залучено благодійну допомогу від громадських об’єднань. Комунальним транспортом надаються безкоштовні послуги з перевезення громадян.

Кривий Ріг став містом прихистку для дітей та дорослих, прибулих з інших територіальних громад та місць ведення активних бойових дій. 

За Програмою соціальної підтримки населення «особливим» дітям виплачуються коштом Криворізької міської територіальної громади різноманітні грошові допомоги. Так, з початку поточного року      1050 дітей з інвалідністю та онкохворих дітей, хвороба яких перебуває в стадії ремісії, отримали одноразову матеріальну допомогу на вирішення соціально-побутових питань, в розмірі 10 000 грн кожна. Цій категорії дітей (186 осіб), за потребою, виплачено одноразові матеріальні допомоги: на придбання підгузків, в розмірі  20 000 грн кожнй; 83 дітям, хворим на цукровий діабет І типу, інсулінозалежним, для забезпечення витратними матеріалами й лікарськими засобами, в розмірі 11 338 грн на кожну дитину.

Надаються одноразові матеріальні допомоги дітям з інвалідністю, хворим на фенілкетонурію, та дітям, які пересуваються за допомогою крісел колісних, для обладнання зручностями житлових приміщень (ця допомога виділяється, як на дитину з інвалідністю, так і дорослій людині з інвалідністю на кріслі колісному). За необхідністю, у разі хвороби дитини за зверненнями батьків й надалі виплачується допомога на лікування та ін.

Діти, хворі на дитячий церебральний параліч та злоякісні новоутворення (в тому числі в стадії ремісії), мають можливість й надалі замовляти безкоштовно без обмежень послуги «соціального таксі».

Комунальною установою «Центр соціальної реабілітації дітей з інвалідністю» Криворізької міської ради забезпечено умови з надання різноманітних реабілітаційних послуг дітям з інвалідністю з ураженням центральної нервової системи та хворим на дитячий церебральний параліч і дітям, які належать до групи ризику

«Особливими» дітьми опікуються громадські організації осіб з інвалідністю. Їх пропозиції завжди уважно розглядаються органами місцевого самоврядування і враховуються під час реалізації заходів, спрямованих на соціальну підтримку  «юних особливих».

З нагоди Міжнародного дня захисту дітей

бажаємо всім діткам та їх батькам миру, міцного здоров’я, злагоди, духовного та матеріального благополуччя, здійснення дитячих мрій!

          

             Ми працюємо для мешканців міста Кривого Рогу і завжди

готові до співпраці.

          Ваші зауваження та пропозиції  росимо надавати за електронною адресою:e-mail:upszn@kr.gov.ua

Телефон «гарячої лінії» 097 027 2624

 

 

 

01 червня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради