Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

1 червня – Міжнародний день захисту дітей.

Створено: 2020-06-01 15:47:48Оновлено: 2020-06-01 15:52:18

(департамент соціальної політики виконкому Криворізької міської ради коментує)

 1 червня 
світова спільнота відзначає
Міжнародний день захисту дітей, що покликаний привернути увагу дорослих до проблем  юних мешканців землі, серед яких діти з особливими  потребами.


У м.  Кривому Розі –  2,6 тис. дітей з особливими потребами.

Органами місцевого самоврядування проводиться кропітка робота, спрямована на їх соціальну підтримку.

За ініціативами міського голови Юрія Вілкула та підтримки депутатського корпусу Криворізької міської ради Програма соціального захисту деяких категорій мешканців міста Кривого Рогу на 2020 рік  містить ряд новацій щодо надання допомоги дітям з особливими потребами. Збільшено розмір одноразової грошової допомоги коштом міського бюджету для дітей з інвалідністю та онкохворих дітей, хвороба яких перебуває в стадії ремісії, до 10, 0 тис.  грн   на кожну дитину (у 2019 році   її розмір  дорівнював  5,0 тис. грн). З початку 2020 року допомогу отримало 1929 дітей на загальну суму 19 290,0 тис.  грн. 20.05.2020 на засіданні виконкому міської ради ухвалено рішення щодо виділення такої допомоги ще     64 «особливим» дітям на загальну суму  640,0 тис. грн.

У міській Програмі  на поточний рік збережено спектр одноразових матеріальних допомог, які надавалися  «особливим дітям» у минулому році,  а саме:  хворим на фенілкетонурію; на придбання підгузків дітям з інвалідністю; для обладнання зручностями житлових приміщень (ця допомога надається, як на дитину з інвалідністю, так і дорослій людині з інвалідністю на кріслі колісному); на відшкодування вартості тепло-водопостачання та водовідведення та ін. Крім цього, за необхідністю, за зверненнями батьків й надалі виплачуватиметься допомога на лікування за чеками у разі хвороби дитини

У рамках районних Програм соціального захисту населення збільшено розмір щомісячної виплати онкохворим дітям за списками лікувально-профілактичних закладів на додаткове харчування, розмір якої  становить у поточному році  по 2,0 тис. грн  на кожну дитину,  замість 1,0  тис. грн  у 2019 році. До наступних новорічно-різдвяних свят маленькі «особливі» отримають новорічні солодкі подарунки, як і у минулі роки.

У 2020 році діти, хворі на дитячий церебральний параліч та злоякісні новоутворення (в тому числі в стадії ремісії), мають можливість й надалі замовляти безкоштовно без обмежень послуги «соціального таксі».

Коштом місцевого бюджету утримується Комунальна установа «Центр соціальної реабілітації дітей з інвалідністю» Криворізької міської ради, в якій абезпечено умови з надання різноманітних реабілітаційних послуг дітям з інвалідністю з ураженням центральної нервової системи та хворим на дитячий церебральний параліч і дітям, які належать до групи ризику.       

Заняття з реабілітації дітей з інвалідністю в  КУ «Центр соціальної реабілітації дітей з інвалідністю» КМР

Особливими дітьми опікуються громадські організації осіб з інвалідністю. Їх пропозиції завжди уважно розглядаються органами місцевого самоврядування і враховуються під час реалізації заходів, спрямованих на соціальну підтримку  «маленьких особливих».

 

З нагоди  Міжнародного дня захисту дітей
  бажаємо всім «особливим» діткам та  їх батькам міцного здоров’я, духовного та матеріального благополуччя, щасливого дитинства, здійснення дитячих мрій!

Ми працюємо для мешканців міста Кривого Рогу і завжди

готові до співпраці.

Ваші зауваження та пропозиції

просимо надавати за електронною адресою:e-mail:upszn@kr.gov.ua

Телефон «гарячої лінії»097 027 2624

 

01 червня 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради