Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

НОВА ІНСТРУКЦІЯ З ТЕХНІЧНОЇ ІНВЕНТАРИЗАЦІЇ НЕРУХОМОГО МАЙНА: ЩО ТРЕБА ЗНАТИ КРИВОРІЖЦЯМ?

Створено: 2019-03-01 16:04:57Оновлено: 2019-03-01 16:07:03

15.01.2019 року набрали чинності зміни до Інструкції про порядок проведення технічної інвентаризації об'єктів нерухомого майна, затвердженої наказом Державного комітету будівництва, архітектури та житлової політики України від 24.05.2001 року № 127, яка, зокрема, визначає порядок виготовлення технічних паспортів на нерухомість.

Що  про неї треба знати криворіжцям – мешканцям, підприємцям та службовцям органів місцевого самоврядування?

Інструкцією з технічної інвентаризації встановлено нові вимоги до оформлення технічних паспортів: для того, щоб оформити технічний паспорт, необхідно звернутись до суб'єкта господарювання - фізичної особи - підприємця або юридичної особи, у складі якої працюють один або більше відповідальних виконавців окремих видів робіт (послуг), пов'язаних зі створенням об'єктів архітектури, які пройшли професійну атестацію та отримали кваліфікаційний сертифікат на право виконання робіт із технічної інвентаризації об'єктів нерухомого майна відповідно до Закону України «Про архітектурну діяльність».

Також технічний паспорт має бути прошнурований, пронумерований та скріплений підписом керівника суб'єкта господарювання, який проводив інвентаризацію, а також підписом виконавця робіт і контролера із зазначенням серії та номера кваліфікаційного сертифіката на право виконання робіт з технічної інвентаризації об'єктів нерухомого майна.

 01.03.2019 року відбувся тренінг державних реєстраторів, адміністраторів Центру адміністративних послуг «Віза» та службовців виконкомів районних у місті рад стосовно опрацювання проблемних питань, які виникають в процесі роботи, у зв’язку з набранням чинності новою Інструкцією.

Начальник технічного відділу Комунального підприємства Дніпропетровської обласної ради «Криворізьке бюро технічної інвентаризації» Тимошенко І.М. ознайомила присутніх з новелами законодавства у сфері технічної інвентаризації нерухомості.

 

Щодня навчаємось для Вас!

Наші контакти:

• Управління з питань реєстрації виконкому Криворізької міської ради: м. Кривий Ріг, вул. Героїв АТО, буд. 30; тел. 92-03-22; e-mail: [email protected].

• Центр адміністративних послуг «Віза»: м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1; «ГАРЯЧА ЛІНІЯ»- 0-800-500-459; e-mail: [email protected].

01 березня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради