Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

«Земельний офіс» Візи для землекористувачів

Створено: 2019-12-10 16:52:07Оновлено: 2019-12-10 16:56:03

Земельний офіс ЦНАПу «Віза» традиційно  інформує громадян та суб’єктів господарювання про останні новації у сфері землекористування.

На сьогодні єдиним інформаційним ресурсом для землевласників та землекористувачів є Державний земельний кадастр, доступ до якого здійснюється через Публічну кадастрову карту у мережі інтернет за посиланням https://newmap.land.gov.ua. У рамках підготовки до земельної реформи Держгеокадастр активно наповнює цю базу даних. За 3 місяці на публічній кадастровій карті з’явилося 6 нових інформаційних шарів. Наразі внесено відомості про 20,9 млн земельних ділянок (загальна площа — 43,8 млн га).

Крім того, ведеться робота по створенню та наповненю геоінформаційнного ресурсу, який об'єднує профільні геопортали і є джерелом геоданих на території України - GEOPORTALUA. Як повідомив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, усю територію України оцифрують уже наступного року. Для цього Держгеокадастр оголосив тендер на виконання робіт із аерофотознімання території України, а також створення ортофотопланів і цифрової моделі рельєфу. Уся зібрана інформація стане в нагоді в рамках запуску земельної реформи — кадастри природних ресурсів і топографічні карти матимуть достовірні дані про території.

Оцифровка даних стане основою для «держави в смартфоні», що суттєво спростить користування інформацією та надання адміністративних послуг у сфері земельних відносин.

НАГАДУЄМО СПОЖИВАЧАМ НАШИХ ПОСЛУГ: чекаємо на пропозиції щодо упорядкування Дорожних карт щодо одержання послуг з питань землекористування.

 

 

 

Ми працюємо для Вас!

#ВсеБудеЦНАП!

 

  Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:

тел. 0-800-500-459 (безкоштовно)

e-mail: [email protected]

                                                                                                     http://viza.kr.gov.ua

10 грудня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради