Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі відзначено посилення соціально-економічного та правового захисту мешканців міста, працюючих у сфері малого й середнього бізнесу

Створено: 2011-11-10 08:40:42Оновлено:



9 листопада відбулося засідання виконкому Криворізької міської ради, на якому було розглянуто 34 питання. Основним у порядку денному було питання про заходи щодо скорочення легалізованої та тіньової зайнятості населення, легалізації трудових відносин у сфері підприємництва.


Начальник управління розвитку підприємництва Ірина Рижкова, яка доповідала з цього питання, зазначила, що системна робота органів місцевого самоврядування, спрямована на вдосконалення трудових відносин у бізнесі, цього року сприяла захисту соціальних прав понад 3,5 тис. найманих працівників, що забезпечило додаткові надходження до міського бюджету від оподаткування легалізованих працівників у обсязі близько 325 тис.грн. Уперше за останні три роки кількість укладених трудових договорів перевищила кількість знятих з реєстрації. У цілому по місту, за даними Криворізького міського центру зайнятості, за січень - вересень 2011 року укладено 6 580 трудових договорів між суб’єктами господарювання–фізичними особами та найманими працівниками, що на 15% більше ніж за відповідний період 2010 року.

Разом з тим, І.Рижкова відзначила і невикористані резерви в організації зазначеної діяльності. Виконкомом було прийнято рішення продовжувати вживати системні заходи щодо мінімізації незаконних трудових відносин у сфері підприємництва; підвищувати ефективність взаємодії із суб'єктами господарювання–орендарями приміщень комунальної власності міста, переможцями процедур закупівель товарів, послуг за кошти місцевого бюджету щодо повної легалізації ними найманої робочої сили та протягом усього терміну дії відповідних договорів; поширювати практики проведення спільних рейдів із залученням представників засобів масової інформації, депутатів міської, районних у місті рад з метою підвищення прозорості та відкритості діяльності органів місцевого самоврядування в цьому напрямку.

(0564)92 13 03, [email protected]

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради