Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Для продовження екологічного моніторингу річок і водойм Кривого Рогу, міська влада виділила додаткові кошти

Створено: 2017-10-10 14:22:12Оновлено: 2017-10-10 14:24:12

В рамках міської екологічної програми мера Юрія Вілкула в Кривому Розі проводиться системна робота щодо поліпшення стану водних об'єктів. Для цього з міського фонду охорони навколишнього природного середовища виділено додаткові кошти на здійснення моніторингу навколишнього природного середовища міста.

«Сьогодні державні служби - водне агентство України, екологічна інспекція, управління дежпродспоживслужби, які повинні здійснювати контроль стану навколишнього середовища, в тому числі і водних ресурсів, знаходяться в стадії реформування й наразі не забезпечують належного виконання своїх функцій державного моніторингу. Тому, за ініціативи міського голови Юрія Вілкула було прийнято рішення проводити лабораторні дослідження якості води за рахунок міського фонду. І така робота вже ведеться», - зазначила начальник управління екології Світлана Охотнікова.

Робота включає в себе проведення досліджень якості води водойм і річок, включаючи. аналіз проб води при виявленні несанкціонованих скидів стічних вод.

«Наше завдання - підвищити якість води, яка надходить в місто. Для цього планується реалізація заходів з розчищення річки Саксагань в Тернівському, Покровському та Саксаганському районах, а також оздоровлення річки шляхом подачі води з Дніпра в Саксагань. Така ініціатива міста вже підтримана обласним управління водних ресурсів», - сказала Світлана Охотнікова.

До проведення моніторингу залучаються і громадські екологічні організації міста.

«Місто проводить потрібну роботу по охороні екосистеми міста. Відбираються проби води у певних точках річок Інгулець і Саксагань. Результати досліджень дозволять визначити несанкціоновані скиди та оперативно вжити заходів по ліквідації джерел забруднення. На нашу думку необхідно збільшити кількість точок моніторингу», - сказав член громадської організації «Екологічна рада Криворіжжя» Йосип Маяков.

Довідково:

У 2017 році в Кривому Розі будуть реалізовані два великих екологічних проекта з оздоровлення водних об'єктів міста. В рамках міської екологічної програми мера Юрія Вілкула буде закінчено розчищення ставків і побудована набережна в Металургійному районі, а також виконані заходи щодо поліпшення водності річки Стара Саксагань у Центрально-Міському районі. У серпні 2017 почав працювати новий водопровідний комплекс на Карачунівському водосховищі. Він дав можливість, за допомогою сучасного обладнання перекачувати з Карачунівського водосховища свіжу воду і подавати її в розчищене русло Саксагані для забезпечення її проточности та оздоровлення.

 


 

10 жовтня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради