Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ВИПЛАТА СУБСИДІЇ ПО НОВОМУ. ЩО ЗМІНЮЄТЬСЯ?

Створено: 2019-09-10 14:16:53Оновлено: 2019-09-10 14:20:31

(коментує департамент соціальної політики виконкому Криворізької міської ради)

Забезпечення надання якісних та доступних соціальних послуг мешканцям міста є одним з основних завдань міської влади.

З метою забезпечення максимальної доступності  щодня 30 установ соціальної сфери (з більш детальною інформацією про які можна ознайомитися на порталі «Криворізький ресурсний центр» за посиланням https://krmisto.gov.ua/ua/welfares.html) здійснюють прийом громадян з різних соціальних питань в усіх районах міста.

Департаментом соціальної політики виконкому Криворізької міської ради постійно проводиться інформаційно - роз’яснювальна робота з актуальних питань соціального захисту населення через офіційний сайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету, соціальні мережі, телебачення та радіо.

З метою надання консультативної допомоги мешканцям міста з питань соціального захисту спеціалісти департаменту соціальної політики виконкому міськради щодня ведуть прийом в Центрі «Віза» (робоче місце 39), працює «гаряча» телефонна лінія тел. 097-027-26-24.

Нещодавно урядом внесено зміни до порядку призначення житлових субсидій.

Отже, з 1 жовтня 2019 року призначення та виплата житлової субсидії проводитиметься за новими правилами.

 

НАГАДАЄМО!

З початку 2019 року житлова субсидія призначається і виплачується у грошовій формі за двома формами:

- у грошовій безготівковій – субсидія перераховується на персональний обліковий запис в Ощадбанку, а банк розраховується з надавачами комунальних послуг відповідно до укладених угод;

- у грошовій готівковій – субсидія перераховується безпосередньо її отримувачам: пенсіонерам разом з пенсією, особам не пенсійного віку – на рахунки, відкриті в Ощадбанку.

Перше нововведення з 1 жовтня 2019 року

Отримувачі субсидії, які не є пенсіонерами та отримують субсидію у грошовій готівковій формі, зможуть самостійно обрати спосіб виплати та установу через яку вона буде здійснюватися (банк, або поштове відділення). Теж саме стосується і пенсіонерів, які отримують пенсію не за місцем реєстрації.

До надання відповідних даних одержувачем субсидії її виплата здійснюватиметься через виплатні об’єкти АТ «Укрпошта» за адресою, зазначеною у заяві.

            Тож, для отримання субсидії за новим місцем, необхідно особисто звернутися з відповідною заявою до управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації.

Ознайомитися з переліком банків

можна за посиланням:

 https://www.msp.gov.ua/news/17487.html

 

 

Друге нововведення

Починаючи з нового опалювального сезону житлова субсидія на центра-лізоване опалення, так як і для інди-відуального опалення, призначати-меться з 16 жовтня по 15 квітня без проведення перерахунку в залежності від дати початку/закінчення у місті опалювального періоду.

 

 

Ми працюємо для мешканців міста і завжди готові до співпраці.

 

Ваші зауваження та пропозиції просимо надавати  за електронною адресою:e-mail:upszn@kr.gov.ua

 

Контакти департаменту соціальної політики:

тел. (0564)74-72-77, 097-027-26-24

адреса: пр. Металургів, 36б

10 вересня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради