Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Новий електротранспорт для містян: Спільний проект Кривого Рогу та Європейського банку реконструкції та розвитку з оновлення тролейбусного парку – в дії

Створено: 2019-09-10 16:01:47Оновлено: 2019-09-10 16:03:30

10 вересня у виконкомі Криворізької міської ради  директор КП «Міський тролейбус  та генеральний директор ТОВ «Торговий Дім «Літан» підписали угоду на поставку 54 сучасних тролейбусів.

Підкреслюючи значення цієї події для міста та його  мешканців,  мер Юрій Вілкул сказав: «Реалізація проекту  з нашим партнером, Європейським банком реконструкції та розвитку - це ще один дієвий крок до покращення якості  пасажирських перевезень, підвищення комфорту та зручності  муніципального електротранспорту».

Генеральний директор ТОВ «Торговий Дім «Літан» Олег Сухов зазначив: «Наше підприємство з Дніпропетровської області. Ми брали участь у  тендері,  все було відкрито, прозоро  і для нас  велика честь те, що ми перемогли і будемо виготовляти тролейбуси «Дніпро Т 203» для Кривого Рогу. Ми приступили до підготовки виробництва машин. Використовуємо  кузова мінського автозаводу. Контракт на першу партію – 9 одиниць - підписаний і ми зробимо все від нас залежне, щоб она  заїхала до міста у цьому році».

Це буде поставка раніше передбаченого угодою терміну, січня–лютого 2020 року. «Тому що ми розуміємо значення нових машин для криворіжців і зробимо все від нас залежне , щоб сучасні тролейбуси пасажири побачили вже цьогоріч», - сказав   О. Сухов.   

Наступний контракт з Мінським автозаводом на придбання наступних 45 кузовів для виготовлення  тролейбусів планується урочисто підписати  3 жовтня у Житомирі на Саміті Президента України та Президента Республіки Білорусь.

Угоду підпишуть  генеральний директор Мінського автозаводу та директор ТОВ «Торговий Дім «Літан».   У рамках  розробленої нової маршрутної мережі міста,  тролейбуси планують поставити по всім центральним маршрутам, так званій «червоній лінії», починаючи  з півночі. «А це 10, 18, 3, 23 маршрути. Ми їх плануємо підсилити. У центрі – це 20, 21,1,2,11. Ми не  лише оновлюємо рухомий склад, але й збільшимо   випуск на лінію  до 90 одиниць щодня», - акцентував увагу директор КП «Міський тролейбус» Олександр Приходько.

10 вересня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради