Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі на найпротяжніші міські маршрути вийшли ще 7 нових тролейбусів та автобусів

Створено: 2018-08-10 15:40:48Оновлено: 2018-08-10 15:42:54

Чотири тролейбуси марки «Дніпро Т-103» і три комфортабельні автобуси "МАЗ-103965" білоруського виробництва з'єднали центр міста з його північною частиною. До кінця вересня у місто прийде ще 4 нових тролейбуси.

10 серпня міський голова Юрій Вілкул вручив ключі водіям, які будуть працювати на сучасних тролейбусах і автобусах. Міський голова підкреслив: «Криворіжці мають їздити зручно, комфортно та, що дуже важливо в нинішній час, за доступною ціною. Для цього ми оновлюємо наш муніципальний транспорт, купуємо надійні машини з гарантією від виробника. Навіть у цих складних економічних умовах нам вдається зберігати вартість проїзду на мінімальному рівні. У тролейбусах – 2,50 грн. і в автобусах - 4 грн. Збережений, не дивлячись на скасування на державному рівні, пільговий проїзд для всіх категорій».

«Зараз працюємо в рамках спільного проекту з Європейським банком реконструкції та розвитку щодо модернізації муніципального електротранспорту. Буде придбано близько 50 нових тролейбусів, а також проведена модернізація ремонтних цехів депо. Крім придбання нової техніки плануємо в цьому році капітально відремонтувати п'ять тролейбусів, в тому числі, зробити два гібридних. Також, на базі комунального підприємства «Міський тролейбус» буде зроблений перший «Криворізький» тролейбус»,- сказав мер.

Нові машини з 10 серпня вийшли на лінії: тролейбуси курсуватимуть за маршрутом №23 «Площа Визволення – станція Рокувата», а автобуси – на маршруті №228, який значно зміцнить «північний» напрямок.

Водій автобуса Володимир Олашин зазначив: «Чудові машини, зроблені за  сучасними стандартами, з турботою про пасажирів. Тролейбуси та автобуси з низькою підлогою,  обладнані механічними відкидними пандусами, що зручно як для візочників, так і пасажирів з дітьми. В кабіні водія є кондиціонер, працює система відеоспостереження. І, що важливо для нашого міста, білоруські автобуси працюють на природному газі і екологічно чисті».

Нагадаємо, що з січня 2018 року в Кривому Розі на найбільш протяжних міських маршрутах в Україні – 43 і 44 км (№228 та №302) працюють одинадцять сучасних комфортабельних автобусів "МАЗ-103965" білоруського виробництва. За шість місяців вони перевезли близько 10 мільйонів пасажирів.


 

10 серпня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради