Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Ю.Вілкул: Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings надало Кривому Рогу високий кредитний рейтинг «В «Стабільний»

Створено: 2020-06-10 09:21:19Оновлено: 2020-06-10 09:21:57

Найбільше світове рейтингове агентство Fitch Ratings присвоїло Кривому Рогу довгостроковий рейтинг (РДЕ) в іноземній та національній валюті на рівні «B» з прогнозом «Стабільний», короткостроковий РДЕ в іноземній валюті «B» та національний рейтинг «A+(ukr)» зі «Стабільним» прогнозом.

«Наявність високого кредитного рейтингу сприятиме підвищенню довіри інвесторів і кредиторів, оскільки підтверджує фінансову стійкість та інформаційну прозорість міста. У сучасних умовах рейтинг є свого роду «кредитним паспортом», що надає широкі можливості для залучення коштів міжнародних інвесторів. При цьому, при щорічному підтвердженні рейтингу, місто зможе заощадити на програмах з міжнародними партнерами майже 140 млн грн», - зазначив мер Кривого Рогу Юрій Вілкул.

Криворізька команда систематично працювала із представниками агентства Fitch Ratings, відстоювався кожен показник та індикатор.

Варто зазначити, що кредитний рейтинг міста не може бути вищим за рейтинг країни. Такий рейтинг мають обласні центри - Киів, Харків, Одеса, Львів, Запоріжжя.

Оцінку кредитоспроможності Кривого Рогу було здійснено в рамках консалтингової угоди міста з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC).

Міжнародна фінансова корпорація – фінансова інституція в структурі Групи Світового банку, що здійснює інвестиційну діяльність, надає консультаційні послуги та позики в цілях економічного розвитку.

Кривий Ріг співпрацює з IFC для реалізації проєкту реконструкції трамвайних колій на вулиці Соборності та оновлення трамвайного парку. 16 травня 2019 року місто підписало меморандум про співпрацю з IFC, а 27 січня 2020 року – конкретні угоди для реалізації проєкту.

 

10 червня 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради