Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ФІНАНСОВА ПІДТРИМКА БАГАТОДІТНИХ РОДИН

Створено: 2019-06-10 12:11:39Оновлено: 2019-06-10 12:15:40

(коментує департамент соціальної політики виконкому Криворізької міської ради)

 Майже 1,3 тис. багатодітних родин нашого міста з квітня поточного року отримують допомогу на дітей у віці до 6-ти років.

Працівниками управлінь праці та соціального захисту населення районів забезпечено своєчасний розгляд відповідних заяв та призначення допомоги. Тож, починаючи з квітня ці сім'ї отримали фінансову підтримку на майже 5,1 млн. грн.

НАГАДАЄМО!

Допомога призначається на третю і кожну наступну дитину з місяця, в якому було подано заяву з усіма необхідними документами та виплачується щомісяця до досягнення дитиною 6-річного віку включно.

У разі подання документів на отримання допомоги до 01.07.2019, її виплата проводитиметься починаючи з 01.04.2019. Після цієї дати – з місяця подання документів.

Розмір виплати складає  1 700 гривень на кожну дитину.

Родини нашого міста, при народженні третьої або наступної дитини, мають можливість звернутися за призначенням допомоги багатодітним сім'ям до Центру адміністративних послуг «Віза» або його територіальних підрозділів, одним пакетом за «життєвою ситуацією «Народження дитини».

Звернувшись за отриманням зазначеної пакетної послуги мешканці міста можуть одночасно в одному місці:

- отримати свідоцтво про народження дитини, паспорт громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм;

- зареєструвати місце проживання дитини;

- оформити допомогу при народженні дитини, по вагітності та пологам (за необхідності для непрацюючих жінок), допомогу на дітей одиноким матерям (за необхідності), відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня»;

- зареєструвати дитину в електронному реєстрі «Електронна реєстрація в дошкільні навчальні заклади»; отримати інформацію про можливість першочергового зарахування дитини до закладу загальної середньої освіти;

- оформити посвідчення батьків багатодітної родини та дітей з багатодітної родини;

- отримати інформацію про перелік лікарів комунальних некомерційних підприємств «Центри первинної медико-санітарної допомоги» Криворізької міської ради, які мають право на укладання декларації щодо надання первинної медико-санітарної допомоги для дитини.

Ознайомитися з більш детальною інформацією щодо надання адміністративних послуг за життєвими ситуаціями можна за посиланням:            http://viza.kr.gov.ua/#/infopages/pacetnie_poslygi

 

Ми працюємо для мешканців міста Кривого Рогу і завжди готові до співпраці.

Ваші зауваження та пропозиції просимо надавати  за електронною адресою:

e-mail:[email protected]

 

Контакти департаменту соціальної політики:

тел. (0564)74-72-77, 097-027-26-24

адреса: пр. Металургів, 36б

10 червня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради