Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У рамках міської програми «Стоп - інфаркт» у другій лікарні №2 відкриють ангіографічне відділення

Створено: 2019-06-10 16:56:02Оновлено: 2019-06-10 16:58:24

Міська клінічна лікарня №2 є базовою у лікуванні серцево-судинних захворювань. Тут розташовані ендоскопічні операційні, працює ангіограф. І лікарня отримала централізовано другий ангіограф. На сьогодні проводяться будівельні роботи в приміщенні під установку ангіографа. Кошти  на реконструкцію виділені з міського бюджету.

Мер Юрій Вілкул  проконтролював хід ремонтних робіт і поставив завдання перед проектувальниками і будівельниками внести  необхідні корективи в проект і прискорити темпи робіт. «Ми продовжуємо ремонтувати лікарні і встановлювати медичне обладнання. Цього року плануємо встановити новий ангіограф у другій лікарні. Це надзвичайно важливо для здоров'я жителів. Сердечно - судинна патологія - на першому місці серед захворювань. Тому, ангіограф дуже потрібен», - підкреслив Ю. Вілкул.

Анжеліка Таманшева, заступник головного лікаря сказала: «Із уведенням другого ангіографа ми зможемо якісно поліпшити надання невідкладної допомоги пацієнтам з інсультами та інфарктами. Це - апарат, який, прискорюючи і підвищуючи надання медичної допомоги на висококваліфікованому рівні, допоможе врятувати життя людині, повернути його до повноцінного життя ».

В цілому, на розвиток лікувальних закладів «вторинного» рівня Кривого Рогу в міському бюджеті-2019 передбачено 50 млн. грн. Кошти спрямують на проведення капітальних ремонтів в інфекційній лікарні, другій міськлікарні, а також лікарні № 10.

10 червня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради