Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Ю. Вілкул: З початку війни Кривий Ріг став важливим транспортним хабом для південного та східного регіону України. Тому, нашими магістралями рухається велика кількість транспорту, і зараз, як ніколи, дуже важливо ремонтувати основні автошляхи

Створено: 2023-04-10 10:00:37Оновлено: 2023-04-10 10:03:37

В. о. міського голови Юрій Вілкул провів виїзну робочу нараду з питання ремонту доріг по вулиці 129-ї бригади територіальної оборони (колишня Купріна)  у Центрально-Міському районі.


«З початком бойових дій Кривий Ріг став ключовим транспортним хабом для багатьох областей України. Сьогодні через наше місто  пролягають транзитні рухи  до Миколаївської,  Херсонської областей,  Дніпра та Харкова.  Фактично, втричі збільшений транспортний трафік гуманітарних вантажів, пасажирського транспорту. Через таке збільшення великогабаритних машин сьогодні є необхідність у належному утриманні та проведенню ремонту саме тих частин доріг, якими рухається  транспорт, у тому числі, транзитом через місто. Такими дорогами є магістралі по вулиці Купріна (зараз 129-ї бригади тероборони), Ньютона у Центрально-Міському районі, вулиця Кобилянського, ділянка дороги від вулиці Миколаївське шосе до вулиці Піхотинської. У Довгинцівському районі це - Дніпровське шосе. У цьому році, завдяки сприятливим погодним умовам, ми раніше розпочали  комплексні ремонти  доріг», - підкреслив Юрій Вілкул.

Зокрема, по вулиці 129-ї бригади територіальної оборони тривають роботи, пов’язані із заміною основи дороги, асфальтобетонного покриття, бордюрного каменю та бетонних поребриків, нанесення дорожньої розмітки.

Також, по вулиці Кобилянського коштом міського бюджету КП «Кривбасводоканал» замінює близько трьох кілометрів зношених трубопроводів на сучасний поліетилен. Після чого дорожні служби відновлять пошкоджені ділянки дороги. Крім того, дорожники ремонтують дорогу на вулиці Ньютона. Тут вони не тільки замінять асфальтне покриття та бордюрний камінь, а й основу дороги на глибину 1,10 м. Також, ширина ділянки цієї дороги буде розширена на 1 метр.  Тривають ремонтні роботи по вулиці Дніпровське шосе. На всіх  цих дорогах буде укладено нову дорожню розмітку  за технологією холодного пластику.

У планах на 2023 рік:  ремонт проспекту Металургів (частина  дорожнього покриття в районі ринку «Термінал» - третя дільниця), вулиця Сірка  в  Тернівському районі, у Інгулецькому районі ремонт проспекту Південний (буде вирішено питання  підтопленням),  вулиця Електроніки.

«Крім того, як ми й планували,  до поминальних днів  буде  завершено ремонт дороги  на Центральному кладовищі до сектору почесних поховань полеглих криворізьких військовослужбовців. У Покровському районі,  у парку Шахтарський буде проведений благоустрій та ремонт тротуарів», - зазначив Юрій Вілкул.   

Варто нагадати, що в умовах воєнного стану Кабінетом міністрів України визначено перелік черговості фінансування з усіх видів бюджету. Так, дозволено фінансове забезпечення виконання робіт та надання послуг з будівництва, реконструкції, ремонту та експлуатаційного утримання інфраструктури у сфері дорожнього господарства.

10 квітня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради