Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

О. Вілкул: Десятки тисяч криворіжців взяли участь у Дні довкілля – разом висадили понад тисячу дерев та кущів, впорядкували 365 га парків, скверів, алей та прибудинкових територій. Дякую всім за любов до рідного міста!

Створено: 2023-04-10 09:52:57Оновлено: 2023-04-10 10:00:34

За доброю традицією у Кривому Розі напередодні Великодня проходить загальноміська толока. У прибиранні вулиць, парків, доріг, берегів річок взяли участь мешканці міста, комунальні підприємства, управителі,  бізнес.  


Протягом  тижня,  з 3 по 8 квітня у рамках  загальноміських  заходів з  благоустрою мешканці наводили лад по найбільш навантаженим місцям – було визначено понад 150 таких локацій. Це були як місця загального користування, так і прибудинкові території, місця несанкціонованого складування сміття, тощо.

Та найбільша кількість заходів відбулася у День Довкілля, 8 квітня. Криворіжці дружно працювали на своїх прибудинкових територіях, прибирали парки та сквери, висаджували нові дерева та кущі.

Зокрема, у затишному сквері Металургів, що біля Палацу молоді та студентів, разом з працівниками  підприємства «АрселорМіттал Кривий Ріг» та КП «Сансервіс» було висаджено саджанці вишень, сакур, клени, сливи та ліквідамбари. У Парку Саксаганський разом з корейською діаспорою на честь дружби Кривого Рогу з містами Південної Кореї була висаджена Алея гібіскусів – квітка гібіскуса є символом цієї країни. Найближчим часом в Кривому Розі буде також висаджена Алея верб. Це дерево є символом Дуйсбургу (Німеччина), з яким Кривий Ріг також встановив партнерські відносини.

Також, у сквері біля цирку в. о. міського голови Юрій Вілкул разом із  працівниками міськвиконкому висадили 35 дерев: горобину, катальпи,  верби Матсудана,  берези.

Участь у Дні довкілля взяв голова Ради оборони міста Олександр Вілкул.

«Цього року День довкілля по-справжньому особливий. Завдяки нашим військовим, ця весна принесла нам не тільки надію, яка була у нас торік, а й упевненість - і ми маємо можливість сьогодні зібратися разом та, як це було багато років поспіль, прибрати рідний Кривий Ріг, зробити його ще більш затишним, гарним та охайним! Однією із таких локацій є ділянка біля кінотеатру «Олімп» де нещодавно негідники  спиляли  дерева. Підтримую обурення мешканців, тому було прийнято рішення на цьому місці  зробити міні-сквер і сьогодні тут висаджуємо 10 нових дерев: 6 горобин та 4 катальпи.  Разом робимо Кривий  Ріг чистим, зеленим та впорядкованим!».

У рамках толоки по місту було висаджено понад тисячу дерев та кущів, ліквідовано понад 60 сміттєзвалищ, очищено від сміття більше 7 км берегів річок, виконано благоустрій  майже 50 пам’ятних місць, прибрано від сміття 137 км  доріг.

10 квітня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради