Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Чи буде паспорт біометричним, якщо при оформленні заявки, не вдалося зняти відбитки пальців рук?

Створено: 2017-11-09 11:30:46Оновлено: 2017-11-09 11:32:58

При оформленні біометричних паспортів (віком після 12 років) існує необхідність проведення процедури зняття відцифрованих відбитків пальців рук замовників послуг. У залежності від індивідуальних фізичних особи-востей замовників, дана процедура триває від декількох хвилин до 1,5 години, а в деяких випадках зняття відцифрованих відбитків пальців рук взагалі неможливе.

Якщо після декількох спроб не вдається взяти відбитки пальців рук, з причини, що в людини є певне захворювання, яке заважає процедурі, або просто з якихось інших причин не скануються відбитки - в такому випадку  при здійсненні прийому документів, складається акт про неможливість зняття відбитків пальців. В паспорт буде внесено лише відцифрований образ обличчя і підпис особи.

Якщо безконтактний електронний носій в закордонному паспорті не містить відбитків пальців рук, такий паспорт все одно вважається біометричним документом, ознакою біометрики є не відбитки, а чіп. Паспорт вважається біометричним, якщо виконана хоча б одна з трьох вимог: є відцифрований образ  обличчя особи, відбитки пальців рук або електронний підпис.

Довідково: Станом на 09 листопада Центром Віза прийнято 1938 заяв від замовників послуг на оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

 

Ми працюємо для Вас!
Наша якість- Ваша довіра

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:
Тел. 0-800-500-459 (безкоштовно),
e-mail: [email protected]


 

09 листопада 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради