Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Міський голова Юрій Вілкул: У Кривому Розі буде надана підтримка підприємцям для створення нових робочих місць

Створено: 2016-11-09 10:41:25Оновлено: 2016-11-09 10:49:03

За завданням мера для підтримки малого і середнього бізнесу та створення нових робочих місць у Кривому Розі буде створений механізм надання часткової компенсації з місцевого бюджету відсотків за користування кредитом.

Міський голова Юрій Вілкул зустрівся з керівниками чотирьох банків, а також представниками Криворізького регіонального відділення Українського союзу промисловців та підприємців. За пропозицією мера основним питанням зустрічі стала розробка загальної концепції створення системи кредитування підприємців, які гарантують створення нових робочих місць у місті.

Голова правління Криворізького регіонального відділення Українського союзу промисловців і підприємців Юрій Арсеев сказав: «Ми розуміємо як зараз складно в країні економічно. Бізнес дуже обережно йде на розвиток, тим більше, на створення нових робочих місць. По суті, це практично зведено до нуля. Тому,  пропозиція міського голови про підтримку міста  - вкрай актуальна. Це реальний шанс надати підтримку підприємцям».

Підприємці кажуть, що на сьогодні одним із стримуючих факторів для розвитку бізнесу є високі кредитні ставки та недостатність кредитних ресурсів.

В ході обговорення міський голова Юрій Вілкул сказав:«Ми добре розуміємо ситуацію. Необхідно вже зараз думати, як підтримати малий і середній бізнес, щоб не було скорочення робочих місць, щоб люди не залишилися на вулиці».

Мер доручив профільним управлінням: фінансовому, розвитку підприємництва та економіки розробити механізм часткової компенсації з місцевого бюджету відсотків за користування кредитами для підприємців, які будуть створювати нові робочі місця.

«Ми вивчаємо світовий досвід, розглядаємо програми підтримки малого та середнього бізнесу. На сьогоднішній день є варіанти компенсації підприємцям відсотків за користування кредитами за рахунок місцевого бюджету. Наші економісти і підприємці повинні виробити оптимальний механізм. Також, я доручив вивчити можливості надання пільг підприємцям і по місцевих податках», - підкреслив мер.


 

09 листопада 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради