Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Таку підтримку культури і мистецтва, як у Кривому Розі, має далеко не кожне українське місто, - Заслужений працівник культури України

Створено: 2016-11-09 10:28:27Оновлено: 2016-11-09 10:32:43

На зустрічі з працівниками культури міський голова Юрій Вілкул привітав криворізьких майстрів з професійним святом, а також вручив міські та обласні нагороди.

Близько тридцяти діячів культури - керівників ансамблів, директорів міських палаців культури, майстрів народного мистецтва удостоєні високих нагород.

Міський голова Юрій Вілкул зазначив: «Кривий Ріг - це місто не тільки руди й металу, але й самобутньої культури і духовності, багатих традицій. І неабияка заслуга в цьому всіх наших закладів культури  та мистецтва, величезної роботи всіх творчих колективів. Підтримка культури – наше стратегічне завдання».

Важлива складова  іміджу Кривого Рогу – фестивальний рух. У місті проходить більше 30 конкурсів і фестивалів. Лише за останні п'ять років за підтримки мера Юрія Вілкула    стартувало  8 нових творчих конкурсів. Серед найбільш популярних та улюблених криворіжцями: фестиваль мистецтв національно-культурних громад «Єдина родина - моя Україна», міський відкритий фестиваль зі спортивно-бальних танців на Кубок міського голови, фестиваль духових оркестрів «Криворізькі сурми».

Заслужений працівник культури України Олена Василевська сказала: «Наші творчі колективи та виконавці виступають у багатьох містах України, їздять з концертами за кордон. І нам дійсно є з чим порівнювати – таку  підтримку культури, мистецтва як в Кривому Розі, має далеко не кожне українське місто».

«Навіть в складних економічних умовах місто знаходить кошти і можливість фінансово підтримувати палаци культури, міські театри, музичні школи. Наше місто - єдине в Україні в якому збережені всі позашкільні заклади в яких діти безкоштовно займаються та розвивають свої таланти», - підкреслила О. Василевська.

Нагрудний знак «За заслуги перед містом» II ступеня міський голова Юрій Вілкул вручив Олені Тимофєєвій- начальнику Інгулецького відділу культури; керівник зразкового колективу народного танцю «Самоцвіт» ПК «Північний» Едуард Кирильчук удостоєний нагрудного знака «За заслуги перед містом» ІІІ ступеня.

У порівнянні з 2015 роком у 2016 р. фінансування  галузі культури у Кривому Розі   збільшено на 30%. Кошти спрямовані на ремонт Криворізької школи мистецтв №2, другої музичної школи, заміну вікон у палаці культури «Мистецький» (ім. Артема), музичній школі №4, у бібліотеці-філії № 2 для дорослих, центральній дитячій бібліотеці, де також була  відремонтована    система опалення. До кінця року планується  облаштування пандуса у міському виставковому залі, що дасть можливість відвідувати його людям з особливими потребами.

Також, відремонтована мала сцена Криворізького академічного театру драми та музичної комедії імені Т.Шевченка, що сприятиме розширенню репертуару театру, розвитку малих театральних форм, об'єднанню літераторів, художників.

У 2016 році завершиться і один з етапів масштабного проекту робіт у Криворізькому академічному міському театрі музично-пластичних мистецтв «Академія руху»:  на сьогодні вже капітально відремонтована будівля театру, придбано сучасне механічне, освітлювальне та звукове обладнання.


 

09 листопада 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради