Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

В. о. міського голови Юрій Вілкул направив до Верховної Ради звернення про призначення позачергових виборів мера Кривого Рогу

Створено: 2021-09-09 10:24:43Оновлено: 2021-09-09 10:29:34

Позачергові вибори повинні відбутися у зв'язку із трагічною загибеллю обраного більшістю криворіжців мера Костянтина Павлова. Вибори міського голови Кривого Рогу Верховна Рада може призначити вже у березні 2022 року.

«Відповідно до частини третьої статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні », звертаюся до Верховної Ради України із проханням про призначення позачергових виборів Криворізького міського голови Криворізького району Дніпропетровської області у зв'язку зі смертю Криворізького міського голови Павлова Костянтина Юрійовича», -  йдеться у  зверненні Юрія Вілкула, обраного більшістю депутатів міськради секретарем, а отже,  в.о. мера до наступних виборів.

Юрій Вілкул підкреслив: «Відповідно до Закону, мають відбутися вибори нового мера. До цього моменту, як і довірили мені депутати, я буду виконувати обов'язки міського голови і зроблю все можливе, щоб у Кривому Розі продовжилося виконання нашої спільної з Костянтином Юрійовичем Програми, були збережені соціальні гарантії для криворіжців, безкоштовний проїзд і соціальні виплати, були реалізовані інфраструктурні проєкти і проєкти з благоустрою міста. Це  - мій обов'язок перед земляками і перед пам'яттю Костянтина Павлова».

Також, Юрій Вілкул висловив надію, що вибори пройдуть у суворій відповідності до законодавства і криворіжці самі визначать той шлях, яким  далі розвиватиметься місто.

09 вересня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради