Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

1647 криворіжців вже прихистили майже 6500 внутрішньо переміщених осіб за програмою «Прихисток»

Створено: 2022-08-09 09:49:27Оновлено: 2022-08-09 09:52:24

З початку воєнного стану українці безкоштовно прихистили у своєму житлі сотні тисяч своїх співгромадян, які були вимушені покинути свої домівки через активні бойові дії. За даними Міністерства розвитку громад та територій у червні у 22 областях України прихисток наддали для понад 278,5 тис. ВПО. Кривий Ріг також став одним із осередків, мешканці якого активно допомагають внутрішньо переміщеним особам, в тому числі і розміщенням у своєму житлі.

З квітня місяця до домівок криворіжців на безкоштовній основі заселилося майже 6500 внутрішньо переміщених осіб. 1647 криворіжців надали своє власне житло для проживання ВПО і всі вони мають право на отримання компенсації витрат у рамках соціальної програми «Прихисток».

Лідером з прийому заяв у рамках соціальної програми «Прихисток» став Головний офіс Центру «Віза» («Центр Дії») на площі Молодіжній, 1 – у цьому місяці кожен четвертий заявник звернувся саме до нього. Вкотре нагадуємо, що криворіжці мають можливість звертатися до адміністраторів Центру «Віза» («Центр Дії») у своєму районі, а не їхати до Головного офісу.

До трійки найактивніших увійшли і Саксаганський та Покровський район – кожен прийняв близько 200 заяв. Майже вдвічі у порівнянні з показниками минулого місяця зросла кількість заяв, що подаються в електронному вигляді – у серпні їх 270. До речі, повідомлення про розміщення у своєму житлі внутрішньо переміщених осіб у липні вперше подали ще 136 криворіжців

Шановні криворіжці! Нагадуємо, що подавати заяву на компенсацію витрат потрібно щомісяця з 1 по 5 число, а у разі припинення розміщення внутрішньо переміщених осіб або зміни їх кількості - цього ж дня подати заяву з інформацією про зміну переліку мешканців або припинення розміщення.

Довідково: станом на сьогодні сумму компенсації для власників житла за безоплатне розміщення внутрішньо переміщеної особи за кожен людино-день визначано на рівні 14,77 гривні (якщо 1 людина проживала 30 днів, то компенсація складатиме: 14.77 грн. х 30 днів = 443,10 грн). Зараз Мінрегіон України напрацьовує проєкт рішення Уряду, який буде пропонувати збільшити вдвічі розмір компенсації на опалювальний період.

 

Ми працюємо для Вас!

#ВсеБудеЦНАП!

 

Контакти Центру адміністративнихпослуг «Віза»:
тел. 0-800-500-459 (безкоштовно)
e-mail: 
[email protected]

https://viza.kr.gov.ua/

 

09 серпня 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради