Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

До 203-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка у Кривому Розі поклали квіти до пам`ятника Кобзареві

Створено: 2017-03-09 15:01:09Оновлено: 2017-03-09 15:04:42

Міські урочистості відбулися в Центрально-Міському районі. У церемонії покладання взяли участь  керівництво міста, почесні громадяни Кривого Рогу, народні депутати, представники громадських організацій, керівники підприємств.

Секретар міськради  Сергій Маляренко сказав: «У кожного народу, нації, є видатні особистості, знакові імена, які є для них символом, носієм високих ідей і духовності. Для нас, українців, такою людиною став Тарас Григорович Шевченко. Минають роки, змінюються покоління, але творчість, ідеї, думки, талант великого Кобзаря залишаються завжди актуальними   А зараз - як ніколи. Він любив свою Україну і не ділив її на Схід і Захід. Він вчить нас бути толерантними і терпимими, шукати те, що нас об'єднує, а не робить ворогами. Нам це як ніколи дуже потрібно і важливо».

«Ми віримо, що в нашій рідній Україні настане мир, і ми знайдемо свій шлях розвитку і подальшого процвітання. Як того хотів Тарас Шевченко і заповідав це нам», - підкреслив С. Маляренко. 

У ці «шевченківські дні» 9 та 10 березня у кожному районі Кривого Рогу пройдуть культурні заходи та літературні читання, присвячені життю і творчості Тараса Шевченка.


 

09 березня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради