Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Прес-реліз

Створено: 2010-03-09 14:56:25Оновлено:

9 березня 2010 року у прес-центрі виконкому Криворізької міської ради відбувся брифінг із заступником міського голови Григорієм Павловичем Вербицьким, на якому журналісти поставили численні запитаня.

У першу чергу представників засобів масової інформації цікавили питання щодо житлово-комунальних послуг. Зокрема, чи передбачається зміна тарифів на житлово-комунальні послуги та перерахунок за комунальні послуги.

На це Г.Вербицький відповів: «Питання приведення тарифів на житлово-комунальні послуги до розміру економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво завжди було і буде актуальним, оскільки життя не стоїть на місці, а чинники, які на це впливають постійно змінюються. Згідно зі статтею 31 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» виключне право здійснювати розрахунки економічно обґрунтованих витрат на виробництво та надання житлово-комунальних послуг мають виконавці та виробники цих послуг, а органи місцевого самоврядування затверджують їх в установленому законодавством порядку. Щодо перерахунку за комунальні послуги, то частиною 1 статті 19 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» визначено, що відносини у сфері житлово-комунальних послуг здійснюються на договірних засадах».

Крім того, заступник міського голови Григорій Павлович Вербицький зазначив, що управління економіки виконкому міської ради вже розробило заходи та завдання на 2010 рік щодо надання додаткових платних послуг населенню підприємствами, які надають житлово-комунальні послуги.

На брифінгу обговорювалося питання відносно нарахування комунальних послуг для приватизованого та не приватизованого житла. Г.Вербицький відзначив, що плата за утримання житла та прибудинкової території обчислюється виходячи із загальної площі квартири, - це встановлено статтею 66 Житлового кодексу. Також зазначив: «Відповідно до пункту 2 статті 10 Закону України «Про приватизацію державного житлового фонду» власники приватизованого житла в багатоквартирних будинках, до них належать і власники квартир у кооперативних будинках, є співвласниками всіх допоміжних приміщень будинку та його технічного обладнання і повинні сплачувати свою частку витрат у загальних витратах на утримання будинку та прибудинкової території пропорційно до займаної площі. Згідно вищезазначених Законів витрати на утримання житла зобов'язані оплачувати як квартиронаймачі, так і власники квартир нежилих приміщень пропорційно загальній площі, якою вони володіють або займають».

Представники ЗМІ запитали Г.Вербицького і про підготовку до роботи в осінньо-зимовий період 2010-2011 років. Заступник міського голови зауважив, що з метою своєчасного початку опалювального сезону 2010-2011 років та сталого його проходження, рішенням виконавчого комітету Криворізької міської ради від 13.01.2010 за №5 «Про підготовку житлового фонду, об'єктів соціальної сфери, тепловодопостачання, електротранспорту, дорожньо-мостового господарства міста до роботи в осінньо-зимовий період 2010-2011 років» затверджено заходи та графіки виконання необхідного обсягу робіт, створено міський штаб.

Зазначений штаб координує роботу щодо підготовки міського господарства до експлуатації в осінньо-зимовий період 2010-2011 років.

На 8 проведених засіданнях міського штабу заслухані звіти керівників підприємств всіх форм власності про хід виконання запланованих заходів. Аналогічні штаби працюють в кожному із 7 районів міста.

Григорій Павлович Вербицький на брифінгу розповів і про пріоритетні напрямки діяльності комунальних служб у весняний період. Він виділив основні сезонні заходи. Серед них місячник з благоустрою міста, який планується провести з 15 березня до 17 квітня, включаючи заходи щодо Дня довкілля 17 квітня. Основна увага під час проведення місячника з благоустрою міста та Дня довкілля буде приділятися впорядкуванню, благоустрою та поліпшенню санітарного стану території міста після зимового періоду. До виконання зазначених заходів будуть залучені установи, підприємства, організації та громадськість.

Крім того, заступнику міського голови Григорію Павловичу Вербицькому на брифінгу журналісти поставили ще ряд питань на які отримали вичерпні відповіді.


© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради