Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Як отримати дозвіл на порушення об`єктів благоустрою?

Створено: 2022-02-09 16:10:07Оновлено: 2022-02-09 16:12:05

 (коментує інспекція з благоустрою виконкому Криворізької міської ради)

На території міста проводиться значна кількість ремонтних та інших земляних робіт з порушенням об’єктів благоустрою, на проведення яких чинним законодавством вимагається отримання дозволу.

Для отримання дозволу на порушення об’єкта благоустрою, пов’язане з проведенням земляних та/або ремонтних робіт, суб’єкт господарювання або уповноважена особа (за довіреністю) подає заяву встановленого зразка через адміністратора у Центрі адміністративних послуг «Віза» («Центр Дії»), його територіальних підрозділах, у паперовій формі особисто, поштовим відправленням. Для зручності суб’єктів господарювання з грудня 2020 року запроваджено подання заяв на отримання дозволів на порушення об’єктів благоустрою онлайн. Заявники отримали можливість подати заяву на вебпорталі Центу адміністративних послуг «Віза», в розділі «Послуги» - «Муніципальні онлайн-послуги» - «Благоустрій»,  подання заяви здійснюється з накладенням електронного цифрового підпису (ЕЦП).

Прийняття заяв та видача документів з питань надання дозволів на порушення об’єктів благоустрою здійснюються щоденно, крім вихідних та святкових днів, адміністраторами відповідно до Регламенту центру.

Видача дозволу, його переоформлення та анулювання здійснюються безоплатно, протягом десяти робочих днів з дня реєстрації заяви, прийняття рішення про переоформлення дозволу – протягом двох робочих днів. У разі коли в установлений строк не видано дозвіл або не надано відмову в його видачі, право виконання робіт на об’єкті благоустрою виникає на 10-й робочий день з дня закінчення зазначеного строку та вважається, що дозвіл видано.

 Суб’єкти господарювання оцінили можливість подання заяв та отримання дозволів  онлайн, з початку цього року із загальної кількості поданих заяв вже більше 87% подано онлайн (396 заяв із 454 поданих всього).

Робота в онлайн-режимі дозволяє виконавцям робіт економити час при поданні заяв та отриманні дозволів, та враховуючи карантинні заходи, сприятиме запобіганню розповсюдження захворювання на COVID-19.

Інспекція з благоустрою, яку визначено робочим органом з оформлення дозволів на порушення об’єктів благоустрою, закликає всіх суб’єктів господарювання використовувати можливість отримання дозвільних документів онлайн, адже це зручно та просто.

За проведення робіт без дозволу передбачена відповідальність відповідно до статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

09 лютого 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради