Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі на міські маршрути вийшов ще один повністю оновлений трамвай

Створено: 2017-12-08 15:38:36Оновлено: 2017-12-08 15:41:20

У рамках програми мера Юрія Вілкула з розвитку муніципального електротранспорту, за останні п'ять років було відкрито 7 нових трамвайних маршрутів, вийшли на лінії 12 фактично нових трамваїв.

7 грудня на лінію вийшов вже третій у 2017 році повністю оновлений трамвай. Готовність нової техніки, а також якість ремонту проконтролював мер Юрій Вілкул.

«Підтримка та розвиток муніципального електротранспорту - ключовий напрямок нашої системної роботи щодо вдосконалення міської транспортної системи, підвищення якості пасажирських перевезень. Ми відкриваємо нові тролейбусні і трамвайні маршрути - з'єднуємо цим видом транспорту спальні мікрорайони з центром, північну і південну частини Кривого Рогу. Крім того, ми одні з перших в Україні освоїли і впровадили технологію капітального відновлення трамваїв і тролейбусів. Фактично, криворізькі майстри створюють нові машини ».

«Це велика комплексна робота. Вона буде продовжена і в наступному році. У планах - зробити капітальний ремонт 5 трамваїв і 12 тролейбусів. А також випустити на маршрути 4 тролейбуси з дизель-генераторною установкою, або як ми їх називаємо «гібридні», - зазначив мер.

У повністю оновленому трамваї марки «TATRA» виконаний капремонт кузова, встановлені зручні для пасажирів сидіння, двері, змінений дизайн салону. «Ми використовували сучасні матеріали, які не піддаються корозії. Відновили все базове електрообладнання. По суті, це 100% нова машина», - сказав директор КП «Швидкісний трамвай» Євген Якуненко.

Новий трамвай буде працювати як на міських, так і швидкісних маршрутах.

Місто також працює над підвищенням якості та комфорту обслуговування пасажирів з питання оплати  за проїзд в комунальному електротранспорті. З листопада розрахуватися  за проїзд в трамваях і тролейбусах криворіжці можуть по GR-коду за допомогою мобільного телефону. «Йдемо далі і плануємо встановити термінали, щоб пасажир міг оплатити проїзд карткою: чи то зарплатною, то чи пенсійною. У тестовому режимі електронний термінал починає роботу на тролейбусі №24. Десь через тиждень ця послуга буде доступна і в наших трамваях », - резюмував заступник мера Олександр Катриченко.


 

08 грудня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради