Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

За розпорядженням мера Юрія Вілкула, криворіжці, які постраждали від урагану, отримують матеріальну допомогу з міського бюджету

Створено: 2017-08-08 15:42:29Оновлено: 2017-08-08 15:45:18

Екстрена допомога жителям селища Суворова (Довгинцівський район) була надана з матеріального резерву міста відразу ж після урагану. Проведено розчистку вулиць, організована доставка будматеріалів, сформовані бригади для проведення ремонтно-відновлювальних робіт. Також до цих робіт підключилися промислові підприємства і райони міста.

Вже повністю відновлено енергопостачання, поданий газ порядку трьом тисячам абонентам. Через серйозних ушкоджень газових мереж на території домоволодінь тривають роботи з підключення до газопостачання 29 приватних будинків.

За дорученням Юрія Вілкула сформований реєстр людей, які потребують матеріальної допомоги. Перші 25 осіб, що  звернулися за такою підтримкою, вже отримали від міста від трьох до десяти тисяч грн на домоволодіння. Це мешканці вулиць Тульська, Павлоградська і Добронравова.

Фахівці управління праці та соцзахисту Довгинцівського виконкому прийняли більше 150 заяв від мешканців на виділення матеріальної допомоги.

«Мер Юрій Вілкул дав завдання допомагати всім постраждалим. Довгинцівська района комісія збирає заяви постраждалих від стихії і визначає орієнтовну ступінь завданої їх житлу шкоди. На підставі цього, міська комісія встановлює розмір виплат. Разом з тим, береться до уваги вже надана допомога, видані будматеріали для проведення ремонтно-відновлювальних робіт: шифер, цвяхи, цеглу, дошки та інші», - сказала Інеса Благун, начальник управління праці та соцзахисту міськвиконкому.

Надання матеріальної допомоги постраждалим, частково взяли на себе також депутати обласної та міської рад, промислові підприємства міста.

Прийом заяв про виділення матеріальної допомоги проводиться районною комісією за адресою: вул. Дніпровське шосе, 16, каб. №112, тел. для довідок: 71-44-19.

Довідково: 28 липня на Кривий Ріг обрушився ураган, який супроводжувався сильним градом. Від наслідків стихії особливо постраждали жителі селища Суворова в Долгінцевському районі. Більше 20 вулицям і 348 домоволодіням було завдано збитків різного ступеня, в першу чергу щодо руйнування покрівель. За дорученням мера Юрія Вілкула відразу ж почав роботу штаб допомоги постраждалим, проведено селектор за участю керівників районів, поліції, МНС, комунальних служб, пройшло оперативне засідання міської комісії з техногенної безпеки і надзвичайних ситуацій. 31 липня розпочав роботу ще один штаб допомоги постраждалим в будівлі 94 школи по вулиці Промисловій, 1А.

 


 

08 серпня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради