Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

О.Вілкул: Подвиг наших предків, які перемогли нацизм - житиме в наших серцях вічно. Ми перемогли німецький нацизм, переможемо і російський

Створено: 2022-05-08 13:49:39Оновлено: 2022-05-08 13:55:58

О.Вілкул: Подвиг наших предків, які перемогли нацизм - житиме в наших серцях вічно. Ми перемогли німецький нацизм, переможемо і російський

 У День пам'яті та примирення, присвяченого воїнам Другої світової війни, начальник Військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул відвідав визволительку Кривого Рогу Валентину Погорілову.

Наша легендарна землячка, героїня-фронтовичка, бойова медсестра Валентина Іванівна Погорілова – остання визволителька, яка зараз проживає у нашому місті. Як операційна медсестра хірургічного шпиталю вона врятувала багатьох бійців, пройшла нелегкими фронтовими дорогами та запеклими боями.

«Пам'ятаю, як важко ми билися, відвойовували мир на рідній землі, у нашому місті. Щоб наші діти та онуки жили вільно, під мирним небом. Ми завжди були вдячні місту за підтримку ветеранів, повагу до нас та допомогу.

Зараз єдине величезне бажання – перемогти, добитися повного вигнання з нашої землі проклятих рашистів, які роблять все страшніше, безбожніше, не по-людському. Бажаю, щоб їх покарали швидше і щоб ми жили спокійно! Усім нам хочеться знову своєї вільної, цілої, квітучої України! Вірю в наших людей – найпрацьовитіших!  Країна після розгрому цього знову встане, знову будуть гарні міста та села, буде наше чисте українське небо! А окупантів і десяті покоління проклинатимуть. Щоб їм не було ні пуху, ні пера, ні на цій землі, ні на тій. Ми переможемо!» – сказала В. Погорілова.

Олександр Вілкул подякував Валентині Іванівні за її мужність, силу духу та пообіцяв неодмінно передати її слова підтримки та віри бійцям, які зараз захищають місто.

«День Перемоги – святе для мене та для всіх криворіжців свято. І ми не дамо спотворити, вкрасти, і «привласнити» це свято оркам. 10 мільйонів українців загинуло. Двічі фронт прокотився через нашу територію. І це  - наша перемога. Це  - перемога нашого старшого покоління. Сьогодні замість німецьких нацистів – російські нацисти. І це вже війна нашого покоління. Ми обов'язково переможемо і, я впевнений, святкуватимемо свій День перемоги. А Валентині Іванівні та нашим ветеранам неможливо зрозуміти, що сталося. Я не можу зараз словами передати те, що каже Валентина Іванівна  і які прокльони вона шле покидькам, які напали на нашу країну.

Такі люди, як Валентина Іванівна, наші дорогі ветерани, дають нам сили та впевненість!

І хоча через загрозу обстрілів та провокацій у Кривому Розі скасовано святкові церемонії, ми запалили Вічні вогні у місті, і вони горітимуть і 8-го, і 9-го травня. Напередодні свята ми, як і у мирний час, разом із жителями міста упорядкували пам'ятники. Повага до Подвигу наших предків, які перемогли нацизм, житиме в наших серцях вічно. Ми перемогли німецький нацизм, переможемо і російський. Зі мною згодні всі ветерани Другої світової війни, з якими я розмовляв», - наголосив О.Вілкул.

08 травня 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради