Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Батьки вибрали, які продукти харчування комісія перевірить у школах

Створено: 2018-02-08 10:03:53Оновлено: 2018-02-08 10:05:51

З 23 по 31 січня за дорученням мера Юрія Вілкула на сайті міського управління освіти і науки проводилося онлайн-опитування серед батьків, щодо того,, які продукти харчування необхідно перевірити міській комісії з якості продуктів харчування.

Коментуючи результати анкетування, начальник управління науки і освіти Тетяна Кріпак сказала: «Ми проаналізували всі відповіді, і нас порадувала активність і небайдужість криворіжців до цієї теми. Адже від якісного харчування залежить здоров'я дітей».


Батькам пропонувалося відповісти на кілька запитань, вказавши заклад, який відвідує дитина, якість харчування та побажання щодо його поліпшення.

В анкетуванні взяло участь понад 88% батьків, чиї діти харчуються в школах, ліцеях, гімназіях та дитячих садках. З них, понад 74% відповіли, що харчування подобається їхній дитині. 77% відповіли, що якість самих продуктів харчування їх влаштовує. Санітарним станом їдалень задоволені понад 81% опитаних.

«Тепер з цими результатами буде працювати створена розпорядженням мера Юрія Вілкула міська комісія з якості продуктів харчування, яка вибірково перевірить навчальні заклади. Вже з наступного тижня комісія буде робити проби саме тих продуктів, на яких акцентували увагу батьки. Ми їх передамо в спеціальні організації, які мають право перевіряти і видавати сертифікати якості на продукти - підтверджувати який в них склад, що прописано, а що є в дійсності», - зазначила Тетяна Кріпак.

У списку продуктів, які, на думку батьків, необхідно перевірити в першу чергу - ковбасні вироби, м'ясо, вершкове масло і риба.

З результатами опитування можна ознайомитися на сайті управління освіти і науки тут.

Довідково:

Кривий Ріг - одне з небагатьох міст в Україні, де міська влада забезпечує безкоштовне харчування школярів 1-4 класів. Місто також компенсує 50% вартості харчування дітей в дитячих садках. Також, уже 5 років місто забезпечує безкоштовним харчуванням учнів з багатодітних сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

 


 

08 лютого 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради