Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі боєць Муніципальної гвардії запобіг крадіжці комунального майна

Створено: 2018-02-08 10:05:59Оновлено: 2018-02-08 10:07:06

У Кривому Розі боєць Муніципальної гвардії запобіг крадіжці комунального майна

Зловмисник, який намагався вкрасти кришку люка каналізаційного колодязя в одному зі скверів Саксаганського району, був затриманий за «гарячими слідами» завдяки оперативності працівника Муніципальної гвардії.

6 лютого боєць Віталій Щербак заступив на чергування на одному з муніципальних об'єктів - сквері по вулиці Співдружності на мікрорайоні «Ювілейний», який знаходиться під охороною гвардії. Під час обходу території, близько 2 години ночі, Віталій почув звук падаючого металевого предмета.

«Я відразу вжив заходів, щоб крадій не зник. Саме поряд зі сквером проїжджала патрульна машина, я дав знак, що необхідна допомога. Разом з патрульними поліцейськими ми оточили місце, звідки йшов шум. І затримали грабіжника», - розповів Віталій.

Зловмисником тепер займаються правоохоронні органи.

Це не перший випадок, коли на  своїй зміні Віталій запобіг крадіжці. Минулої весни в тому ж сквері була спроба крадіжки телефонного кабелю. Тільки завдяки його пильності у мешканців Саксаганського району працювали телефони, а підприємство, що надає послуги зв'язку, не  зазнало  збитків.

Співробітники КП «Муніципальна гвардія» забезпечують збереження і стежать за порядком у міських парках, скверах та зонах відпочинку – всього 13 об'єктів. Також, охороняють 2 палаци культури, 4 музичні школи, художню школу, школу мистецтв №2, дві бібліотеки,  заклад культури «Народний дім».

У 2017 році завдяки оперативності гвардійців було попереджено майже 190 правопорушень. Зокрема, не допущено 17 випадків крадіжок  комунального майна, а також особистого майна громадян,  вирішено  близько 40 конфліктних і хуліганських ситуацій, попереджено 3 факти загоряння.


 

08 лютого 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради