Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Замовляли біометричний паспорт у Центрі «Віза» («Центр Дії»)? Новації законодавства щодо його отримання

Створено: 2022-12-07 15:38:14Оновлено: 2022-12-07 15:41:48

У зв’язку з повномасштабною війною на території нашої країни, тисячі наших громадян вимушено виїхали за кордон та втратили можливість отримати свої виготовлені паспортні документи.

Для виправлення становища, Кабінетом Міністрів України 28.10 2022 прийнята постанова, якою передбачено, що на час дії воєнного  стану отримати готовий біометричний паспорт можна

на території України

у будь-якому територіальному підрозділі ДМС

 

за межами нашої країни

у закордонній дипломатичній установі (адреси за посиланням:   https://cutt.ly/j18JxKj)

або в центрах обслуговування громадян «Паспортний сервіс» ДП «Документ» (наразі працюють  у Республіці Польща у містах Варшава, Краків, Гданськ, Вроцлав адреси за посиланням https://cutt.ly/718JZ98)

Для цього, заявнику особисто необхідно звернутися до тієї установи, якою буде здійснюватися видача паспорта, із письмовою заявою  у довільній формі про отримання паспортного документа.

Подати заяву для пересилання паспорта та отримати виготовлені документи може виключно особа, яка оформлювала документи на своє ім’я. Якщо документи було оформлено для дитини до 16 років, заяву подає той з батьків або опікунів, який подавав документи.

 Паспорт для виїзду за кордон, оформлений дитині у віці від 12 до 16 років, може бути виданий тому з батьків або опікунів, хто подавав документи за умови присутності дитини, на ім’я якої оформлено паспорт для виїзду за кордон.

Звертаємо увагу, що один з батьків, який подавав документи для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон у письмовій заяві, поданій у довільній формі, може визначити іншу особу (іншого з батьків, опікунів, піклувальників, повнолітніх сина чи дочку, рідних (повнорідних та неповнорідних) сестру, брата, діда, бабу) для отримання паспорта для виїзду за кордон особи, на ім’я якої він оформлювався.

Нагадуємо, що для отримати виготовленого біометричного паспорта у Центрі «Віза» («Центр Дії») необхідно:

- записатися на прийом до паспортного офісу, в якому подавали документи за допомогою вебпорталу Центру «Віза» («Центр Дії») або мобільного застосунку

 

 

 

 

- у обраний час отримати виготовлений документ.

 

 

МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ВАС! 

 

 

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза» («Центр Дії»):
Тел. 0-800-500-459 (безкоштовно),
e-mail: 
[email protected],

  http://viza.kr.gov.ua/

07 грудня 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради