Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Особливості реєстрації місця проживання призовників та військовозобов’язаних у Кривому Розі

Створено: 2017-09-07 16:27:14Оновлено: 2017-09-07 16:29:35

Рішенням Криворізької міської ради від 31.03.2016 р. №381 «Про обсяг і межі повноважень районних у місті рад та ї виконавчих органів», повноваження з реєстрації місця проживання фізичних осіб делеговано виконкомам районних у місті рад. Це зручно для криворіжців, а в інших містах області такі повноваження наявні лише у міськвиконкомів.

Звертаємо увагу криворіжців на особливості реєстрації місця проживання призовників та військовозобов’язаних, бо цей порядок новий і затверджено його постановою уряду.

Так, реєстрація місця проживання призовників та військовозобов’язаних Кривого Рогу здійснюється лише у разі наявності в їх військово-облікових документах позначок районних (міських) військових комісаріатів про зняття з військового обліку або перебування на військовому обліку за місцем проживання.

Для прописки/виписки зазначених категорій осіб необхідно надати  документ, який підтверджує перебування на військовому обліку:

  • військовий квиток;
  • тимчасове посвідчення;
  • посвідчення про приписку до військової дільниці.

Орган реєстрації проводить перевірку наявності відмітки відповідного районного військового комісаріату про взяття (зняття) призовника або військовозобов’язаного на військовий облік за новим місцем проживання чи перебування. У разі відсутності такої відмітки призовник або військовозобов’язаний направляється до відповідного районного (міського) військового комісаріату для взяття його на військовий облік або зняття з військового обліку.

Звертаємо увагу, що органи реєстрації зобов’язані щомісяця надсилати до районних (міських) військових комісаріатів повідомлення про реєстрацію (зняття з реєстрації) місця проживання призовників і військовозобов’язаних; повідомляти про місце перебування зареєстрованих призовників і військовозобов’язаних на запити районних (міських) військових комісаріатів; надсилати повідомлення про осіб, які отримали громадянство України і повинні бути взяті на військовий облік; надавати військовим комісаріатам допомогу у прийнятті призовників і військовозобов’язаних на військовий облік, здійсненні контролю за виконанням ними правил військового обліку та виявлення призовників і військовозобов’язаних, які порушують зазначені правила. 

Довідково:  Для зручності мешканців міста відділи реєстрації місця проживання громадян виконкомів районних у місті рад працюють у всіх районах міста:

07 вересня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради